Stát redukuje slíbené policejní posily pro Ostravsko, nejsou peníze

Ministerstvo vnitra vyšle na Ostravsko méně policejních posil, než slibovalo. Původně ministr v demisi Martin Pecina řekl, že kraj získá dvě stovky nových strážců zákona. V ulicích ale nakonec bude o padesát policistů méně. Stát totiž nemá peníze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Težkooděnci rozdělili dav, který se vydal do Jižního města, a zahradili přístupové cesty

Težkooděnci rozdělili dav, který se vydal do Jižního města, a zahradili přístupové cesty | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Ostravsko má po Praze druhou nejvyšší kriminalitu v zemi. Agresivita pachatelů navíc roste. Loni na podzim proto obyvatelé kraje přivítali zprávy o posílení policejního sboru s radostí. Po pár měsících se situace mění.

„Všichni by v podstatě byli v terénu. Nebylo by to tak, že by někdo seděl zavřený v kanceláři. Je to o řadových kriminalistech, řadových policistech hlídkové služby. Takže zcela jistě by šli do přímého výkonu,“ řekl šéf krajských kriminalistů Radim Wita.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co říkají Ostravané na redukci slíbených policejních posil? Nejen s obyvateli regionu natáčela Andrea Čánová

Policisté ještě vidí možnost v jednání s novou vládou. „Debata ještě není u konce. Rozpočet ještě není dořešen do konečného stádia s tím, že se tvoří nová vláda a bude nový ministr financí. Uvidíme, jaký výsledek přinesou debaty s nimi,“ dodal krajský policejní ředitel Tomáš Kužel.

Noví policisté musejí nejdřív projít školením. V ulicích se objeví až za několik měsíců.

Andrea Brtníková, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme