Hokejisté Vítkovic si poradili s Kladnem, rozhodl úvod druhé třetiny

Hokejisté Vítkovic porazili v předehrávce 42. kola extraligy na svém ledě Kladno 5:2 a upevnili si čtvrté místo v tabulce. Ostravský celek si připsal sedmé vítězství z posledních osmi kol. Naopak kladenským Rytířům se vzdaluje dvanácté místo, které zaručuje přímou záchranu v soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovice (v bílém) porazily v předehrávce 42. kola extraligy Kladno

Vítkovice (v bílém) porazily v předehrávce 42. kola extraligy Kladno | Zdroj: ČTK

Do vedení se dostali po dvanácti minutách Rytíři, Lukáčovu trefu musel potvrdit videorozhodčí. Ten měl práci také o čtyři minuty později, kdy zkoumal, zda někdo z Vítkovických netečoval vysokou holí puk, který skončil po ráně Slobody v kladenské brance.

Slibně rozehraný zápas Kladno ztratilo během 63 vteřin druhé třetiny. Nejprve se po 30 sekundách prosadil v signalizované výhodě kladenský odchovanec Burger a za dalších 33 vteřin lovil puk ze své sítě gólman Rytířů Chábera znovu, když ho po souhře s Romanem překonal Huna.

A domácí měli i další šance. Sólový nájezd Huny vychytal Chábera a střelu Szturce zastavila tyč. Vítkovický útočník se gólově prosadil až v úvodu závěrečné dvacetiminutovky a ostravský celek vedl o tři góly.

V závěru sice snížil při přesilové hře kanonýr Rytířů Tenkrát, ovšem trefou do prázdné branky při kladenské power play záhy odpověděl svou druhou trefu v utkání Burger.

Předehrávka 42. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - Rytíři Kladno 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 16. Sloboda (Huna, Svačina), 21. Burger (Húževka), 22. Huna (Roman, Svačina), 42. Szturc (Vandas), 59. Burger - 12. Lukáč (Treille), 59. Tenkrát (Patera, Kaberle). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7, navíc M. Hruška - Treille oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4766.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme