Východ Spojených států znovu čelí přívalům sněhu

Východní pobřeží Spojených států zasáhla už druhá větší sněhová vánice během jednoho měsíce. Meteorologové předpovídají, že na některých místech nasněží během krátkého intervalu až 30 centimetrů pokrývky. Úřady varují před ztíženými podmínkami na silnicích, počasí komplikuje i leteckou dopravu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněžení  ochromilo provoz i na Kennedyho letišti v New Yorku

Sněžení ochromilo provoz i na Kennedyho letišti v New Yorku | Zdroj: Reuters

Sněžení, silný vítr a prudké ochlazení meteorologové předpovídají pro území od Západní Virginie až po Boston. Aerolinky zrušily stovky letů, dráhy omezily počet spojů na frekventované železniční trati skrze severovýchod Spojených států.

Ve Washingtonu, který čeká největší sněhovou nadílku za poslední tři roky, úřady preventivně zavřely školy i některé úřady.

Mnozí turisté i místní obyvatelé, uvyklí zimám beze sněhu, ale chumelenici vítají. Kromě 200 pluhů, které vyjely do zavátých ulic uklidit několikacentimetrovou pokrývku, tak návštěvníci mezi zasněženými památkami mohli narazit třeba i na skupinky dětí lepících sněhuláky či koulujících se dospělých.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme