Snowboardistka Samková má v Soči šanci na medaili, nervozitu necítí

Velkou šanci uspět bude mít na olympiádě v Soči vedle biatlonu a rychlobrusení také český snowboardcross. Nadějí je dvacetiletá Eva Samková z Dukly Liberec, která je vzhledem k nedávným triumfům v závodech Světového poháru pro Soči favoritkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková už zná pocit vítězství v závodě Světového poháru, favoritkou bude i v Soči

Eva Samková už zná pocit vítězství v závodě Světového poháru, favoritkou bude i v Soči | Zdroj: ČTK

„Spíš okolí to má v hlavě, víc než já. Samozřejmě že se na to soustředím a bavíme se o tom s trenéry, ale snažím se to nějak nevnímat. Myslím, že není dobré se upínat na ten jeden závod za sezonu,“ podotýká Eva Samková, že víc zatím myslí na olympiádu lidé okolo.

Tlak na svou osobu si mladá snowboardcrossařka nepřipouští. „Myslím, že budu nervózní, až budu na olympiádě. Ale tak to musí být, to je ta zdravá nervozita. Ale zatím nervozitu necítím, teď jsou přede mnou X Games a já se vždycky soustředím na ten závod, který je přede mnou."

Přehrát

00:00 / 00:00

Se snowboardcrossařkou Evou Samkovou mluvil David Nyč

Rodačku z Vrchlabí čeká vrchol právě probíhající sezony 16. února. Tehdy budou na olympijských hrách o medaile bojovat snowboardcrossařky.

Vzhledem k úspěchům v minulých závodech může Samková mít smělé cíle. „Spokojená bych byla, kdybych se dostala do velkého finále, to je do top šestky. Ale když už budu ve finále, tak budu chtít vyhrát. Kdybych byla do prvních tří, bylo by to skvělé,“ doufá snowboardistka v medaili.

Motivací je pro závodnici liberecké Dukly také zpopularizování snowboardcrossu v České republice. Zisk olympijské medaile by nepříliš známému sportu výrazně pomohl.

„Byla bych hrozně ráda. Kdyby se něco povedlo, tak by bylo o dost snazší investovat nějaké peníze a dát tomu řád. Snažila bych se motivovat děti, aby to začaly dělat, protože je to krásný sport," plánuje Eva Samková, jedno z českých želízek v ohni pro olympijské hry v Soči.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme