Na Bouřňáku u Teplic si lyžaři letos nezalyžují kvůli sporům o pozemky

Ve skiareálu Bouřňák na Teplicku se letos vleky nerozjedou. Soud dnes zamítl žádost správců lyžařského areálu o vydání předběžného opatření ve sporu s majitelem pozemku, na kterém končí vleky. Na sjezdovkách tak zůstanou balíky slámy a betonové skruže, které tam majitel pozemku navezl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přístup na sjezdovky ve SportCentru Bouřňák u Teplic je zablokovaný balíky slámy a betonovými skružemi

Přístup na sjezdovky ve SportCentru Bouřňák u Teplic je zablokovaný balíky slámy a betonovými skružemi | Zdroj: ČTK

„Hrozí, že se letos pravděpodobně sezóna nerozjede,“ říká za majitele pozemku, na který zasahují vleky, Michal Krajhanzl.

Sport Centrum Bouřňák dnes neuspělo u soudu se žádostí o předběžné opatření, které by donutilo majitele pozemku překážky ze sjezdovek odklidit. A protože dohoda obou stran je v nedohlednu, lyžovat na Bouřňáku se letos už zřejmě nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problémech skiareálu Bouřňák natáčel reportér Jan Beneš

„Samozřejmě je to velký problém. Uvažujeme o tom, že bychom zkrátili jízdu do těch míst, kde jsou pozemky naše,“ plánuje ředitel Sport Centra Bouřňák Pavel Tetřev. Technicky by ale takové řešení bylo velmi náročné.

Před revolucí nikdo neřešil hranice pozemků, kde se na Bouřňáku stavěly lyžařské vleky. V 90. letech pak nebylo zařízení zapsáno do katastru nemovitostí jako věcné břemeno.

Soukromý majitel začal požadovat za pozemky, na nichž končí vleky a technologie zasněžování, nájemné. Postupně stouplo až na 1,2 milionu korun za rok. Poslední část už ale skiareál odmítá zaplatit.

„Z pohledu mého a z pohledu právníků nájemní smlouvy, nemají ty náležitosti, který by měly mít,“ tvrdí ředitel areálu Tetřev.

Protože ale soud odmítl vydat předběžné opatření, zůstanou nejspíš sjezdovky blokované, dokud soud ve sporu definitivně nerozhodne

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme