Policie zasahovala minulý týden v České exportní bance kvůli 9 obchodním případům

Protikorupční policie zasahovala v České exportní bance kvůli devíti obchodním případům. Jako dodavatelé v nich figurují firmy PSJ a Sklostroj Turnov, v jednom případě jde o úvěr pro ECM China Investments. Vyplývá to z příkazu k prohlídce, který vydal Obvodní soud pro Prahu 5.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká exportní banka

Česká exportní banka | Foto: Wikimedia Commons

Stavební firma PSJ v tiskové zprávě uvedla, že kriminalisté zjišťují, jestli banka dodržela všechny zákonné postupy při schvalování úvěrů zahraničním investorům, prověřují také jednání bývalých členů představenstva a dozorčí rady.

Česká exportní banka je specializovaná bankovní instituce pro státní podporu vývozu. Vznikla v roce 1995 a zaměřuje se na finanční služby související s vývozem.

Detektivové z protikorupční policie dorazili do kanceláří České exportní banky a exportní pojišťovny do Vodičkovy ulice v centru Prahy 15. ledna mezi šestou a sedmou hodinou ranní.

Odnesla si dokumenty k několika obchodním případům, o nichž se zmiňuje loňská kritická zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ).

Protikorupční policie minulý týden obsadila i jihlavskou firmu PSJ, jednu z největších stavebních společností na Vysočině, která má řadu zakázek v Rusku.

Tereza Tomášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme