Sobotkova vláda získá mandát 29. ledna. 95 dní od voleb jmenuje prezident ministry

Nová koaliční vláda premiéra Bohuslava Sobotky z ČSSD se dočká prezidentského jmenování ve středu 29. ledna ve 14:00 na Pražském hradě, přesně 95 dní od voleb.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Designovaný premiér Bohuslav Sobotka hovoří 20. ledna na Pražském hradě s novináři, poté co prezidentovi Miloši Zemanovi předložil seznam kandidátů na členy své vlády

Designovaný premiér Bohuslav Sobotka hovoří 20. ledna na Pražském hradě s novináři, poté co prezidentovi Miloši Zemanovi předložil seznam kandidátů na členy své vlády | Zdroj: ČTK

Zprávu přinesl hradní web. Mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že s jednotlivými kandidáty na ministry prezident v současné době jedná.

Jako první zamířil dnes na Pražský hrad kandidát na ministra průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD. Po návštěvě uvedl, že si s prezidentem Milošem Zemanem vyjasnil všechny otázky ohledně svého resortu.

Setkání s hlavou státu bylo podle něj konstruktivní.

„Dokonce jsem zjistil, že míra shody mých názorů na otázky spojené s ministerstvem průmyslu a obchodu je ještě větší, než jsem si myslel,“ řekl.

Prezident Zeman aktivně používá Facebook, komentoval schůzku s kandidáty na ministry

Číst článek

Mládek se se Zemanem shodl mimo jiné na podpoře dostavby Temelína. Oběma je prý ale jasné, že není jednoduché ji v tuto chvíli prosadit.

Na Hrad přijdou další kandidáti na ministry. Jako první Jan Mládek z ČSSD

Číst článek

Český rozhlas, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme