Akvapark v Jeseníku nebude. Příprava už přitom stála 22 milionů korun

Šance pro jesenický akvapark je pryč, zastupitelé města na čtvrtečním mimořádném jednání projekt definitivně pohřbili. Městu chybělo 50 milionů korun na dofinancování stavby. Úvěr ale nedostalo. A zastupitelé odmítli i podpis směnky, kterým mohla radnice od banky peníze získat. Nabídka byla podle nich velmi nevýhodná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aquapark Pardubice

Aquapark Pardubice | Foto: Aquapark Pardubice

Rozhodnutí zastupitelů nejvíce zklamalo podnikatele v cestovním ruchu. Turisté podle majitele penzionu Josefa Sekuly nemají v případě špatného počasí v regionu co dělat. A nudí se.

Krytý bazén v sousední České Vsi je už zastaralý a moc lidí neláká. „To byl jediný smysluplný projekt, který tady mohl fungovat, takže k tomu není co dodat,“ tvrdí Sekula.

Pro Českou Ves tu bude signál, aby se pokusila svůj bazén zachránit. Pokud ho totiž hygienici zavřou, v regionu nebude žádný plavecký areál se standardními rozměry.

Česká Ves chtěla původně bazén po dostavbě vodního světa zavřít, i proto se v něm v posledních letech neprováděly žádné větší opravy a investice.

Region bez standardního plaveckého areálu si ale tamní nezávislý starosta Pavel Mudra nedovede představit. Ze všeho nejdřív se musí sehnat peníze na novou technologii. Je totiž původní, 40 let stará.

„Je potřeba vyměnit komplexně technologii, protože ono to potom souvisí i s tím provozem a s ekonomickou náročností provozu. Pak samozřejmě zlepšit i vybavení a zázemí, protože to už je na dnešní dobu naprosto nedostačující,“ popisuje Mudra.

Andrea Švubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme