Cameron prý dokáže pro Británii vyjednat nové podmínky členství v EU, řekl to v Davosu

Nové podmínky členství v Evropské unie prý pro svou zemi dokáže vyjednat britský premiér David Cameron. Před delegáty Ekonomického fóra v Davosu se netajil optimismem, že díky tomu Velká Británie zůstane členem ‘osmadvacítky‘. Ve švýcarském letovisku Cameron také obhajoval zpřísňování britské imigrační politiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron na výročním zasedání Světového ekonomického fóra v Davosu

Britský premiér David Cameron na výročním zasedání Světového ekonomického fóra v Davosu | Zdroj: Reuters

„Kdybyste se zeptali zakladatelů Evropské unie, jestli zamýšleli velké migrační vlny, tak by vám řekli, že něco takového neměli absolutně v úmyslu,“ připomněl na světovém fóru v Davosu britský ministerský předseda skutečnost, že od roku 2004 přijelo na ostrovy 1,5 milionu obyvatel z nových členských států EU.

David Cameron znovu zopakoval výhrady vůči systému volného pohybu osob, který údajně umožňuje zneužívání britského sociálního systému.

Šéf londýnské vlády si myslí, že dokáže pro Británii vyjednat nové podmínky unijního členství a tím zemi v Evropské unii udrží.

Cameron slíbil uspořádat referendum o setrvání v EU, pokud jeho Konzervativní strana příští rok vyhraje parlamentní volby.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme