KHL: Lev tři vteřiny před koncem vyrovnal, v nájezdech vyhrál

Pražský Lev opět výbornou formu z posledních zápasů. Tentokrát vyhrál v Kazani, když nejdříve obránce Ondřej Němec tři vteřiny před vypršením šedesáté minuty vyrovnal a pak v nájezdech rozhodl o zisku dvou bodů Thornberg.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči týmu Lev Praha se radují z pátého gólu. Vpředu zleva Jakub Matai, Michal Řepík a Lukáš Cingel

Hráči týmu Lev Praha se radují z pátého gólu. Vpředu zleva Jakub Matai, Michal Řepík a Lukáš Cingel | Zdroj: ČTK

Utkání se přitom pro český klub nevyvíjelo vůbec dobře. Hned v první minutě inkasoval a jednobrankový rozdíl platil až do poloviny utkání. Ve čtyřiatřicáté minutě vyrovnal v přesilové hře po přihrávce Martina Ševce Kapanen.

Ve třetí třetině využili pět minut před koncem zápasu přesilovou hru i domácí. V dramatickém závěru vyrovnal při power play obránce Ondřej Němec. Puk po jeho střele skončil v síti pouze tři vteřiny před závěrečnou sirénou.

Prodloužení rozhodující gól nepřineslo a o vítězi zápasu rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich byli hlavními aktéry český útočník Petružálek a Thornberg. Oba jeli po třech nájezdech, ale zatímco Jakub Petružálek byl úspěšný pouze jednou, Thornberg oba poslední proměnil a rozhodl o zisku druhého bodu pro pražský Lev.

Ak Bars Kazaň - Lev Praha 2:3 po sam. náj. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Pesonen (Stapleton), 55. Stapleton (Heshka, Medvěděv) - 34. Kapanen (Azevedo, Ševc), 60. Němec (Kapanen), rozhodující nájezd Thörnberg. Rozhodčí: Komarov, Ščeňov - Zacharenkov, Šichanov. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2.

Další zápasy Kontinentální hokejové ligy:
Chanty-Mansijsk - Omsk 2:1, Jekatěrinburg - Barys Astana 6:2, Nižnij Novgorod - Slovan Bratislava 2:3, Dynamo Moskva - Dinamo Riga 2:4

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme