Dvojnásobný mistr světa Václav Prospal ukončil hokejovou kariéru

Hokejový útočník Václav Prospal se rozhodl nepřijmout zkušební kontrakt Vancouveru Canucks na pětadvacet zápasů, během nějž by působil ve farmářském týmu, a ukončil aktivní kariéru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Václav Prospal při rozhovoru s novináři

Hokejový útočník Václav Prospal při rozhovoru s novináři | Foto: Miroslav Konvalina

Posledním působištěm devětatřicetiletého útočníka byl tak Columbus v jehož dresu strávil minulou sezonu. V ní nastoupil k osmačtyřiceti zápasům a posbíral 30 bodů za dvanáct gólů a osmnáct asistencí.

Celkem odehrál Prospal v kanadsko-americké NHL 1108 zápasů a posbíral 765 bodů. Poprvé v nejslavnější soutěži světa nastoupil v sezoně 1996/97 v dresu Philadelphie Flyers a hned v první sezoně došel s Flyers až do finále Stanley Cupu. Nejlepší léta ale prožil v Ottawě a hlavně v týmu Tampa Bay Lightning.

Oblékal také dres Floridy, Anaheimu a New York Rangers. Při výluce v NHL v sezoně 2004/05 hrál Václav Prospal v mateřských Českých Budějovicích, kterým pomohl zpátky do extraligy. V první lize dokonce vytvořil rekord v bodech za sezonu, když ve 39 zápasech nasbíral 88 bodů.

V reprezentačním dresu slavil dvakrát titul mistra světa. Nejdříve se radoval v roce 2000 v Petrohradu a pak byl členem vídeňské party v roce 2005. Z olympijských her 2006 v Turíně si přivezl bronzovou medaili.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme