Li Na slaví první titul na Australian Open, ve finále porazila Cibulkovou

Číňanka Li Na vyhrála ženskou dvouhru na tenisovém Australian Open. Čtvrtá hráčka světa ve finále porazila Slovenku Dominiku Cibulkovou po setech 7:6 a 6:0 a získala svůj druhý grandslamový titul po triumfu na Roland Garros v roce 2011.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínská tenistka Li Na vyhrála ženskou dvouhru na Australian Open

Čínská tenistka Li Na vyhrála ženskou dvouhru na Australian Open | Zdroj: ČTK

Cibulková v předchozích čtyřech duelech s Li Na dokázala uhrát jediný set a ani v pátém vzájemném měří sil na čínskou tenistku recept nenašla.

Čtyřiadvacetiletá Slovenka bojovala, ale měla handicap ve vlastním servisu, při kterém udělal sedm dvojchyb. Pokud svou první ránu neumístila dobře, byla na returnu pod velkým tlakem favoritky.

Také Li Na se v úvodu při podání trápila, ale v závěru první sady, která došla až do zkrácené hry se zlepšila. V tie-breaku Ta si díky sérii vítězných fiftýnů po lajně vytvořila náskok 5:1 a první set nakonec vyhrála.

Zatímco prví set se hrál hodinu a jedenáct minut, tak ten druhý trval pouhých osmadvacet minut. Cibulková, která v předchozích zápasech vyřadila nasazenou trojku Rusku Marii Šarapovovou i pětku Polku Agnieszku Radwaňskou, prohrála všechny tři své servisy a s turnajem se rozloučila „kanárem“. Na první slovenský titulu z grandslamu v historii nedosáhla.

Třiatřicetiletá Li Na odčinila své finálové porážky v Melbourne z let 2011 a 2013 a stala se nejstarší vítězkou ženské dvouhry na Australian Open. "Dvakrát jsem tu těsně prohrála, teď se mi to konečně povedlo. Už teď se těším, až se sem opět za rok vrátím," řekla na vítězném dvorci Li Na.

Tenisový turnaj Australian Open:
Ženy:
Dvouhra - finále:
Li Na (4-Čína) - Cibulková (20-SR) 7:6 (7:3), 6:0.

Muži:
Čtyřhra - finále:
Kubot, Lindstedt (14-Pol./Švéd.) - Butorac, Klaasen (USA/JAR) 6:3, 6:3.

Junioři:
Dvouhra - finále:
Zverev (1-Něm.) - Kozlov (2-USA) 6:3, 6:0.
Juniorky:
Dvouhra - finále:
Kuličkovová (4-Rus.) - Fettová (Chorv.) 6:2, 6:1.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme