Zraněný florbalista Tomašík pomůže reprezentaci jako asistent trenéra

Mužskou florbalovou reprezentaci čeká v nadcházejícím týdnu v Nizozemsku kvalifikace o účast na mistrovství světa. Trenér národního týmu Radim Cepek se musí obejít jedné z opor - útočníka švédského Dalenu Milana Tomašíka. Ten se zotavuje po loňském vážném zranění kolene.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalista Milan Tomašík v dresu švédského Dalenu

Florbalista Milan Tomašík v dresu švédského Dalenu | Foto: ibkdalen .se

„Diagnóza byla křížové vazy, postranní vazy a v den operace mi našli v menisku nějaký štěp, takže mi vzali i meniskus,“ líčí zdravotní peripetie nejlepší florbalista uplynulé sezóny Milan Tomašík. Zranění si přivodil v Praze na tradičním letním turnaji Czech Open.

„Je to sport a zranění k němu patří. Člověk nepřemýšlí nad tím, že se to vůbec může stát. Myslím si ale, že to člověka jenom posílí a může ho to posunout dál, i když ztratí celou sezonu. Sleduji extraligové zápasy, což mi pomůže třeba ohledně taktiky,“ podotýká Tomašík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zraněný florbalista Tomašík pomůže reprezentaci jako asistent trenéra

I proto může na kvalifikaci o světový šampionát nabídnout pomoc trenéru Radimu Cepkovi. Pikantní však pro bývalou oporu Vítkovic je fakt, že se v reprezentaci potkal s chodovským Matějem Jendrišákem. Právě on byl u nešťastného střetu.

„Ani jsme se o tom moc nebavili, protože není o čem. Šlo o běžný souboj, kterých je vždy spoustu, bylo to nezaviněné,“ odmítá jakýkoliv úmysl reprezentačního spoluhráče.

Z haly na Podvinném mlýně pětadvacetiletý útočník putoval do nemocnice. Už druhý den opět byl v hledišti. Následně se ale nevyhnul operaci.

„V nemocnici v Umee se o mě skvěle postarali. Nikdy jsem nic podobného neabsolvoval, ale vůbec jsem se nebál. Operace trvala asi hodinu a půl nebo hodinu a třičtvrtě, doktor byl spokojený. Také na kolena je v severním Švédsku kapacita, jsem rád, že mi pomohli najít takového doktora,“ uvedl útočník Dalenu.

Zvyká si na novou roli

Zatím ale koleno ještě na zápasovou zátěž není připravené. Vůbec to ovšem neznamená, že by sám Milan Tomašík na palubovce chyběl. Postupně se připravuje v národním týmu na novou roli - měl by se stát jedním z pilířů nově vytvořeného mužstva.

„Vyplývá to ze situace, že jsem v týmu už od roku 2007. I přes svůj nízký věk patřím ke služebně nejstarším. Člověk se do toho postupně dostane, není to tak, že na vás někdo tu odpovědnost hodí. Cítím, že kluci v týmu i soupeři mě respektují,“ dodává Tomašík.

S týmem se pokusí probojovat na prosincové mistrovství světa ve Švédsku. V kvalifikaci bude plnit roli favorita. Postupně se utká s Rakouskem, Velkou Británií, Dánskem, Německem a domácím Nizozemskem.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme