Hejnová po operaci zlomené nohy plánuje návrat, chce na srpnové ME

Atletka Zuzana Hejnová má na začátku halové atletické sezony nečekaně hodně volna. Důvodem je zlomená nártní kost na levé noze, kvůli které musela dokonce na operaci. Zákrok byl úspěšný, rekonvalescence probíhá podle plánu a sportovkyně roku už plánuje návrat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová se v Turnově vypořádala s nepříznivým počasí s grácií

Zuzana Hejnová se v Turnově vypořádala s nepříznivým počasí s grácií | Zdroj: ČTK

„Pokud půjde všechno dobře, odjedu se skupinou v březnu do Afriky. Tam budu první dva týdny chodit plavat, jezdit na rotopedu a posilovat. Na začátku dubna bych mohla začít klusat,“ přibližuje svůj plán mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek.

Zatím se ale musí Zuzana Hejnová přemisťovat jen o berlích a levou nohu nesmí vůbec zatěžovat. I proto je trochu zdrženlivější, co se týče termínu návratu k závodění.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány Zuzany Hejnové zjišťoval Jakub Marek

„Ještě jsem nad tím vůbec nepřemýšlela, ale myslím, že třeba někdy v červenci. Podle toho, jak rychle se do toho dostanu. Třeba fyzička vydrží a nebudu se do toho muset dostávat tak dlouho, ale to uvidím podle té nohy,“ vysvětluje česká atletka.

Speciální dlažka, která postiženou kost zpevňuje, jí v nártu zůstane minimálně 5 až 6 měsíců a sama Zuzana Hejnová říká, že pokud nebude noha stoprocentní, nebude riskovat další problémy. Přesto ale věří, že se stihne připravit na srpnový evropský šampionát.

„Myslím pozitivně a není důvod, proč bych neměla být v srpnu připravená, i kdybych začala v dubnu. Když se to nepovede, tak všichni víme proč, ale myslím, že závodit budu,“ pokračuje optimisticky Zuzana Hejnová.

Jasné je, že vinou zranění přijde o halovou sezonu a tím pádem nepoběží slibovanou trať 800 metrů. Tu si měla vyzkoušet po prohrané sázce s trenérem Kupkou. „Nebyl to záměr, že si radši zlomím nohu. V létě asi osmistovku nepoběžím. Necháme to zase na tu halu,“ směje se Zuzana Hejnová.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme