Junior Ťoupalík vyhrál Světový pohár v cyklokrosu, zlato chce i z MS

V závodě juniorů na posledním podniku cyklokrosařského SP dojel Adam Ťoupalík na druhém místě a celkově vyhrál celý seriál. Radomír Šimůnek dojel mezi elitou pátý a dosáhl svého nejlepšího výsledku v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ťoupalík vyhrál ve své kategorii Světový pohár v cyklokrosu

Adam Ťoupalík vyhrál ve své kategorii Světový pohár v cyklokrosu | Zdroj: ČTK

Adam Ťoupalík měl před posledním závodem s pětadvacetibodový náskok na Belgičana Peeterse, toho v cíli ještě o sekundu porazil. "Bylo to hodně těžké, ale spravedlivé. Každý musel jet sám za sebe," řekl úspěšný junior webu Českého svazu cyklistiky.

"Za celkové prvenství jsem strašně rád, je to jeden z mých největších úspěchů v kariéře. Nyní se již soustředím na mistrovství světa, kde bych se s juniorskou kategorií chtěl rozloučit zlatem," plánuje Ťoupalík.

Ze sedmi závodů juniorské kategorie dokázal ve třech zvítězit a třikrát dojel na druhém místě.

Šimůnek pátý mezi elitou

V kategorii Elite využil neúčasti mistra světa Svena Nijse Tom Meeusen z Belgie, který přespurtoval domácího Francie Moureye. Vítězem Světového poháru se stal teprve dvacetiletý Lars van der Haar, ten dnes dojel čtvrtý, těsně před Radomírem Šimůnkem. Po deseti letech tak SP opět vyhrál Nizozemec.

Nejvýše postaveným Čechem v konečném pořadí je dvanáctý Martin Bína, jenž v Nommay dojel 21. Šimůnek skončil po nepovedené sezoně celkově na šestatřicátém místě. Příštím závodem bude mistrovství světa v nizozemském Hoogergeide, které se jede za týden.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme