Ukrajinský prezident by měl v dubnu přijet do Česka. Nový ministr zahraničí chce pozvat Klička

Pozvání prezidenta Miloše Zemana pro ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče do Česka stále platí. Do Prahy by měl přijet v dubnu. Budoucí ministr zahraničí Lubomír Zaorálek chce pozvat opozičního předáka Vitalije Klička.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman se svým ukrajinským protějškem Viktorem Janukovyčem

Prezident Miloš Zeman se svým ukrajinským protějškem Viktorem Janukovyčem | Zdroj: ČTK

„Nemám informaci o tom, že by pozvánka byla rušená,“ řekl Radiožurnálu Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman pozval ukrajinského prezidenta do Čech v říjnu při návštěvě Kyjeva.

„Předpokládá se, že by se návštěva měla uskutečnit v dubnu a měla by být spojená se summitem Východního partnerství,“ dodal Ovčáček.

Pravděpodobný budoucí ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD chce pozvat do Prahy Vitalije Klička, případně jiného z lídrů ukrajinské opozice. Řekl to Lidovým novinám. S příjezdem Janukovyče ale souhlasí.

Na podporu demonstrujících Ukrajinců dnes vyšli na pochod jejich krajané v Praze. Připomněli si také několik obětí, které si už protesty v Kyjevě vyžádaly. Podepisují také petici za zrušení návštěvy Viktora Janukovyče v Praze.

Ukrajinci v Praze vzpomínali na oběti kyjevských demonstrací

Číst článek

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme