Karlovarská Galerie umění se dočká opravy střechy, do poloviny února bude zavřená

Galerii umění v Karlových Varech čeká v letošním roce rekonstrukce střechy. Investici za několik milionů korun bude financovat město.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Galerie umění Karlovy Vary

Galerie umění Karlovy Vary | Foto: Galerie umění v Karlových Varech

Jak uvedl ředitel galerie Jan Samec oprava střechy je opravdu akutní, ale zřejmě se neobejde bez určitých komplikací. „Protože už i do depozitáře zatékalo a museli jsme to pořád řešit nějak improvizovaně,“ vysvětlil ředitel galerie.

Dnes v karlovarské galerii skončily hned čtyři výstavy, Porcelánová plastika 1925 – 1945, Waldemar Fritsch a jeho doba, Slavné vily Čech, Moravy a Slezka a výstava k výročí 60 let fungování této umělecké instituce.

Od pondělí do 12. února se galerie uzavře. „Prosíme o shovívavost a budeme rádi, když to všechno vyjde tak, jak jsme si to naplánovali,“ dodal Samec.

Další výstava je v plánu od 13. února. K vidění by měly být obrazy brněnského malíře Miroslava Štolfa na výstavě s názvem Na hranici viditelného.

„Nicméně naplánované výstavy máme s malinkými otazníčky, protože v případně akutní potřeby, kdy by nedejbože tam mělo dojít k ohrožení, tak se budou muset nějaké termíny posouvat,“ upozornil ředitel Samec.

Dana Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme