Po stávce právníků opět pokračuje soud s kapitánem Costy Concordie

Dnes pokračuje v italském Grossetu soudní proces s kapitánem lodi Costa Concordia Francescem Schettinem. Obžaloba ho považuje za hlavního viníka smrti 32 lidí, kteří v lednu 2012 zahynuli při ztroskotání na palubě lodi. Za několikanásobné zabití z nedbalosti a ublížení na zdraví mu hrozí až 20 let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán potopené lodi Concordia Francesco Schettino

Kapitán potopené lodi Concordia Francesco Schettino | Foto: Alessandro La Rocca | Zdroj: ČTK

Soud už zveřejnil nahrávku telefonátu, ke kterému došlo poté, co kapitán Schettino opustil potápějící se loď s lidmi na palubě.

„Poslouchejte mě, kapitáne. Jsou tam lidé, kteří slézají z lodi po žebříku na přídi. Vy po tom žebříku vyběhnete a řeknete mi, kolik je tam dětí, žen a lidí, kteří potřebují pomoci. Řeknete mi počet lidí každé této kategorie, je to jasné?,“ nabádal kapitána Schettina osudnou noc k návratu na Costu Concordii kapitán de Falco z námořního velitelství v Grossetu.

Slyšení mělo pokračovat už 13. ledna, v den druhého výročí ztroskotání výletní lodi u ostrova Giglio, ale soudce ho odročil na dnešek kvůli celonárodní stávce právníků, ke které se připojili i Schettinovi obhájci. Rozsudek by měl soud vynést v létě.

Simona Bartošová, Lucie Chvojková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme