Čeští florbalisté vstoupí do kvalifikace o mistrovství světa

Čeští florbalisté doposud startovali na všech devíti světových šampionátech. Změnil se ale herní systém a tak účast ve Švédsku musí nejprve vybojovat. V Nijmegenu se postupně utkají s Rakouskem, Velkou Británií, Dánskem, Německem a domácím Nizozemskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté si o medaile na MS nezahrají, ve čtvrtfinále prohráli s Finskem

Čeští florbalisté si o medaile na MS nezahrají, ve čtvrtfinále prohráli s Finskem | Foto: ČFbU .

Postup na šampionát pořádaný v prosinci letošního roku ve Švédsku si zajistí dva nejlepší celky kvalifikační skupiny. Českému týmu patří role favorita.

„Určitě se budeme chtít prezentovat aktivní hrou. Útočným florbalem, který se bude divákům líbit. Jestliže budeme hrát se slabšími soupeři, znamená to, že jim musíme ukázat, kdo je tady pánem. A i výsledkově musí být rozdíl velký,“ uvedl na úvod reprezentační kouč Radim Cepek. Pětici soupeřů přitom trenéři vlastně poznají až v dějišti kvalifikačního turnaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští florbalisté vstoupí do kvalifikace MS v roli velkých favoritů

„Máme těžká utkání s Německem a Dánskem, i v nich bychom ale měli potvrzovat roli favorita a ukázat světu, že Česko je zpátky a musí se s ním počítat na nejvyšší příčky, “ dodává Cepek.

Po neúspěchu na posledním mistrovství světa, kdy se Češi neprobojovali do semifinále, prošel národní tým generační obměnou. Je podstatně mladší.
„Samozřejmě to pro nás není optimální, protože chybí zkušenosti. Kluci potřebují vůdce, potřebují i starší spoluhráče v kádru, bez kterých se dobrý tým neobejde. Možná musí dorůst ještě jedna generace starších, abychom byli opravdu kvalitní tým,“ přemýšlí trenér Cepek.

Jednoduše řečeno, českou florbalovou reprezentaci čeká nová éra. Ví to i opora Chodova – útočník Matěj Jendrišák.

Zraněný florbalista Tomašík pomůže reprezentaci jako asistent trenéra

Číst článek

„Určitě největším rozdílem je ta mladá generace v týmu, tím se myslím dost uvolnila i atmosféra. Není problém v komunikací, dokáže si všechno říct a to je super,“ pochvaluje si Jendrišák.

Defenzívu by pro změnu mohl dirigovat obránce švédského Dahlenu Patrik Suchánek. Ten si vůbec nepřipouští možnost, že by Češi v Nizozemsku neuspěli.

„Postoupit prostě musíme, není cesty zpět, i když to určitě nebudou jednoduché zápasy,“ uzavírá odhodlaně Suchánek.
Do kvalifikace o světový šampionát čeští florbalisté vstoupí úterním zápasem proti Rakousku. Hrát se začne v pravé poledne.

Pavel Petr, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme