Hokejový útočník Červenka vystřelil Petrohradu výhru proti Minsku

Hokejista Roman Červenka rozhodl gólem o výhře Petrohradu na ledě Dinama Minsk v KHL. Díky třinácté brance českého útočníka v letošní sezóně vyhrál ruský tým v Bělorusku 3:2. Červenkovi se v poslední době střelecky daří, v posledních šesti zápasech skóroval pětkrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka

Roman Červenka | Zdroj: ČTK

Minsk, kterému v tabulce Západní konference patří poslední místo, mohl vést po trestném střílení, jehož se ujal Zbyněk Irgl, třiatřicetiletý útočník ale skončil v souboji s Ilyou Ezhovem jako poražený.

Petrohrad se pak postupně ujal dvakrát jednobrankového vedení, na které však Dinamo dokázalo pokaždé odpovědět. Na trefu Romana Červenky už ale gólově zareagovat nedokázalo. Člen výběru trenéra Hadamczika vítěznou trefu zaznamenal ve 48. minutě, když se prosadil dorážkou v přesilové hře.

Nejlepší nahrávač soutěže Jan Kovář, jenž obléká bravy Magnitogorsku, zdramatizoval koncovku duelu s Vladivostokem deset minut před koncem snížením na 1:2, druhou porážku tímto rozdílem v řadě ale lídr Východní konference již odvrátit nestačil.

Šestnáctý zápas za sebou prohrál Spartak Moskva a natáhl tak nejdelší černou sérii v historii soutěže. V utkání proti Atlantu Mytišči sice ještě pět minut před koncem vedl, nakonec však prohrál 3:4 po nájezdech.

Výsledky Kontinentální hokejové ligy:

Chabarovsk - Čeljabinsk 3:4, Vladivostok - Magnitogorsk 2:1 (za hosty Kovář 1+0), Novokuzněck - Nižněkamsk 3:2, Novosibirsk - Ufa 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Hrabal 0+1), Spartak Moskva - Atlant Mytišči 3:4 po sam. nájezdech, Dinamo Minsk - Petrohrad 2:3 (za hosty Červenka 1+0), Doněck - Jaroslavl 3:0 (Kašpar 1+0), Záhřeb - Čerepovec 1:2 po sam. nájezdech.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme