Olympijský park otevírá 6. února, Pražané si vyzkouší curling i skeleton

V Praze na Letné, jen kousek od tunelu Blanka, roste Olympijský park, který otevírá Český olympijský výbor. Návštěvníci si v něm budou moci od 6. února po do trvání her v Soči zkusit téměř všechny olympijské disciplíny a shlédnout závody na velkoplošných obrazovkách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský park se návštěvníkům otevře 6. února

Olympijský park se návštěvníkům otevře 6. února | Zdroj: ČTK

„Budou tady skoro všechny,“ říká manažer programu Olympijského parku Jan Plachý. „Plánujeme ledový koridor, kde si lidé budou moci vyzkoušet saně, boby a skeleton. Nejen si do něj sednout, ale i ho roztlačit a rozjet,“ láká Jan Plachý.

V korytu se nyní řeší bezpečnost. „Doufám, že se nám to povede vyřešit. Budou tady sáňkařští junioři a boboví reprezentanti, kteří to ukážou a s jejich pomocí si to lidé budou moci vyzkoušet,“ ujišťuje manažer parku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijský park na Letné navštívil těsně před dokončením Jan Kaliba

Jeden sport ale na Letné zastoupen nebude. „Chybí tady akrobatické lyžování. To je dost rizikové a asi ho sem nedostaneme, ale jinak si myslím, že tu je všechno,“ chlubí se Plachý.

Zvláštní situace je u skoků na lyžích. „Chtěli bychom sem dostat malinký můstek pro ty nejmenší. Řešíme logistiku, protože v ČR takový můstek není, ale máme příslib, že bychom ho mohli dostat z Německa a mít tu exhibici juniorských skokanů,“ říká Jan Plachý s tím, že veřejnosti můstek přístupný zřejmě nebude.

Úplně autentická nebude biatlonová střelnice, tam se bude pálit jen laserovou verzí zbraní. Curling bude spíš takové volné metání kamenů po ledě a místo rychlobruslení se můžete třeba jen prohánět po systému několik set metrů dlouhé dráhy, kde speciální technologie zmrazí vodu i při 14 stupních.

V Praze roste Olympijský park, nabídne i velkou ledovou plochu

Číst článek

„Budou tady půjčovny. Ceny budou od 50 do 150 korun. Nicméně prosíme veřejnost, pokud má kdokoli běžky a brusle, ať si je vezme s sebou, protože kapacita není neomezená,“ říká za organizátory Zuzana Kalátová.

Do pražského olympijského parku se vejde až 10 tisíc lidí najednou, otevřeno bude od devíti hodin ráno do deseti večer a denní vstupné bude 50 korun. Děti do 15 let, obyvatelé Prahy 7 a ti, kteří si vstupenku opatří v aplikaci Českého olympijského výboru, mají vstup zdarma.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme