Klání o komedii roku zahájilo na Grand festivalu smíchu Dejvické divadlo

Nejveselejším místem republiky se na týden staly Pardubice. Ve Východočeském divadle začal Grand festival smíchu, soutěžní přehlídka nejlepších českých a moravských komedií za rok 2013. Každý večer patří jednomu divadelnímu souboru. Sedm představení zhodnotí odborná porota, studenti i diváci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herci Východočeského divadla v Pardubicích Petra Janečková a Ladislav Špiner zahájili soutěžní část 14. ročníku přehlídky divadelních komedií Grand festival smíchu

Herci Východočeského divadla v Pardubicích Petra Janečková a Ladislav Špiner zahájili soutěžní část 14. ročníku přehlídky divadelních komedií Grand festival smíchu | Zdroj: ČTK

„Myslím si, že se lidé na festivalu pobaví a že si uvědomí, že komediální žánr je opravdu vysoce umělecký žánr, kterým se lze vyjadřovat i k závažnějším tématům, že to nemusí být jen bohapustá zábava,“ říká ředitel pardubického Východočeského divadla Petr Dohnal.

14. ročník Grand festivalu smíchu odstartovalo pražské Dejvické divadlo komedií Dabing street. Ta se divákům snaží odpovědět na otázku, v čem jsou Češi dobří. Podle režiséra Petra Zelenky v dabingu a pití alkoholu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Grand festival smíchu v Pardubicích navštívila i redaktorka Naďa Kubíková

Pardubičtí diváci svůj festival smíchu rozhodně milují. „Setkáme se s divadly z České republiky, která běžně nenavštěvujeme. Poznáme rozmanitost komediálního žánru, protože ta je opravdu veliká,“ vysvětlila Hana, která sehnala vstupenky právě na Dejvické divadlo.

Někdy je to ale s lístky na jednotlivá představení problematické a kvůli velkému zájmu se nedostane na každého.

Smíchem budou žít Pardubice až do příštího pondělí, kdy bude vyhlášena komedie roku. O přízeň diváků, odborné i studentské poroty usilují divadelní soubory z Plzně, Hradce Králové, Olomouce, Chebu, Brna, Prahy a Pardubic.

„Stává se i to, že se nebavíme vůbec, ale to právě záleží na vkusu a na tom, jaký druh komedie si vybereme. Každý divák má ten svůj a u toho se baví. Nabídka je vždycky rozmanitá, tak tam si najdeme i věc, kdy se nebavíme, a věc, kdy se bavíme hodně,“ upozorňuje Hana Rubišarová ze studentské poroty.

Naďa Kubínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme