Hokejisté Sparty vládnou extralize a útočí na rekordy

Hokejisté pražské Sparty vládnou české extralize a brzy budou pravděpodobně také přepisovat historické statistiky. Ve vítězném zápase proti Liberci se k překonání rekordu přiblížil po gólu jen Petr Ton. V probíhajícím ročníku zaznamenal už 32 branek a na maximum třineckého Martina Růžičky mu chybí osm tref.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Ton (vlevo) útočí na střelecký rekord extraligy, Jaroslav Hlinka může být nejlepším nahrávačem Sparty v historii

Petr Ton (vlevo) útočí na střelecký rekord extraligy, Jaroslav Hlinka může být nejlepším nahrávačem Sparty v historii | Zdroj: ČTK

Další zkušený útočník Jaroslav Hlinka se zase může brzy stát nejlepším sparťanským nahrávačem.

K výhře nad Bílými Tygry 3:1 přispěl jednou brankou, nicméně centr první lajny potřebuje spíš přihrávat, aby překonal rekordních 348 asistencí Davida Výborného v dresu Sparty. K tomu Hlinkovi chybí tři gólové přihrávky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Sparty vládnou extralize a útočí na rekordy

„Lhal bych, kdybych tvrdil, že o tom nevím. Nemyslím na to, před námi je ještě spousta zápasů, takže věřím, že ty tři přihrávky do konce sezony přidám,“ uvedl Hlinka, který za klub z Holešovic odehrál svůj šestistý zápas.

Není ovšem jediným, kdo se může zapsat do statistik klubu. Tona dělí šest bodů od prvenství v historické tabulce kanadského bodování Sparty, kterému prozatím vládne Richard Žemlička.

Dvě čistá konta zase potřebuje vychytat Tomáš Pöpperle, aby překonal jedenáct nul tehdy slávistického Romana Málka, který nyní kryje Pöpperlemu záda. Sparťanská jednička přišla o desáté čisté konto sezony proti Liberci v poslední třetině.

„Hráli jsme lehkovážněji, soupeř se dostával lehce do šancí. Gól to byl sice nešťastný, ale koledovali jsme si o něj,“ nechal se po zápase slyšet Pöpperle.

Asistent Hlinka, střelec Ton a brankář Pöpperle mají na zdolání rekordů ještě devět kol základní části.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme