Tenistky povede v prvním kole Fed Cupu ve Španělsku Kvitová

Kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála prozradil složení týmu pro první kolo ve Španělsku. Tenistky tradičně povede nejlepší česká hráčka na okruhu WTA Petra Kvitová, kterou doplní Lucie Šafářová, Klára Zakopalová a Andrea Hlaváčková. Zápas se odehraje o víkendu víkend 8. a 9. února na antuce v Seville pod širým nebem v centru Tenis Blas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová míří do Melbourne s bilancí pěti výher a jedné porážky (ilustrační foto)

Petra Kvitová míří do Melbourne s bilancí pěti výher a jedné porážky (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Kvitová se Zakopalovou bojují tento týden na turnaji v Paříži, Hlaváčková hraje v Pattaye.

„Budu rád, když se na těch turnajích zdrží co nejdéle, i když by to zpozdilo jejich příjezd, ale to nevadí, aspoň vím, že si přivezou dobrou formu. Přeju si, aby došly co nejdále,“ uvedl Pála na facebookovém profilu fedcupového týmu.

Ve španělské nominaci kapitánky Conchity Martinezové chybí osmifinalistka letošního Australian Open Garbine Muguruzaová. „Je to překvapení a jsem zvědavý, jak se s tím poperou. Doufám, že my lépe než Španělky,“ řekl kapitán českého týmu.

Toho překvapilo, že mezinárodní federace ITF povolila hrát únorový zápas pod širým nebem. „Čekal jsem, že se bude hrát v hale nebo někde na Kanárech, kde by byla teplota vyšší. Nebude to úplně příjemné, ale třeba budeme mít štěstí a počasí se umoudří,“ doplnil Pála.

Český hráčky na Španělky narazily třikrát a z vítězství se radovaly jen v posledním vzájemném měření sil. Stalo se tak na brněnském Výstavišti v roce 2009.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme