Do Soči odletěla z pražských Kbel první část české olympijské výpravy

Letiště v Praze-Kbelích sice patří hlavně vojsku, teď ale zažilo invazi sportovců. Na zimní olympijské hry odletěli před devátou hodinou první čeští reprezentanti. Do Soči se vydalo prvním speciálem Českého olympijského výboru 27 sportovců včetně početného doprovodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První část českých olympioniků se vydala do Soči

První část českých olympioniků se vydala do Soči | Foto: Michal Jurman

Mezi největší naděje z úvodní části výpravy patří dvojnásobná zlatá olympijská medailistka Martina Sáblíková, která ve Vancouveru 2010 vybojovala tři cenné kovy.

Elitní rychlobruslařka se na Soči těší a snaží se příliš nevnímat bezpečnostní rizika, o kterých se v souvislosti s hrami mluví.

„Já se na to snažím nemyslet, protože by to pro mě bylo hrozně svazující. Jedu na olympiádu a chci si to maximálně užít. Jestli se má něco stát, tak se to stane. To stejně neovlivním,“ řekla Sáblíková.

S daleko většími ambicemi než před čtyřmi roky tentokrát vyrazila na zimní olympijské hry biatlonistka Gabriela Soukalová, která zažívá famózní sezonu a vedla i celkové pořadí Světového poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

S první části české výpravy odletěl na ZOH do Soči i reportér Tomáš Kohout, na Radiožurnálu s ním mluvil Jiří Chum

Šanci na úspěch mají i české snowboardistky, ze tří nejlepších odletěla prvním speciálem do Soči Šárka Pančochová.

Při odletu byly na letišti na první pohled stísněnější podmínky. Odbavit se muselo odhadem sto lidí včetně vybavení. Větší nervozita ale nebyla na sportovcích vidět.

Zimní olympijské hry začnou v Soči příští pátek 7. února. Aktuální zprávy, zajímavosti a další informace uslyšíte na Radiožurnálu.

Tomáš Kohout, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme