Skifařka Knapková začala s tréninkem dřív kvůli Světovému poháru v Austrálii

Loňskou sezónu pojala skifařka Mirka Knapková v odlehčeném režimu. Po triumfu na olympijských hrách v Londýně 2012 si chtěla odpočinout. Letos se už ale nijak šetřit nebude a na vodu se dostane v přípravě dřív, než byla zvyklá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Knapková dokázala na olympiádě zvítězit, i když byla zraněná

Mirka Knapková dokázala na olympiádě zvítězit, i když byla zraněná | Foto: Jiří Hošek

„Je to úplně jiné než v předchozích letech, protože obvykle na vodě začínáme veslovat až v březnu. Letos začnu trénovat i závodit o měsíc dřív,“ říká Knapková, která musela tentokrát posunout začátek přípravy kvůli úvodnímu Světovému poháru. Ten se pojede na konci března v Austrálii.

Aktuálně trénuje olympijská vítězka v Praze. „Teď jsme v plné přípravě, takže na mě doléhá únava. Dává mi to dost zabrat, ale doufám, že čím víc se budeme blížit závodům, tak se to bude zlepšovat,“ věří elitní skifařka.

V Česku kvůli teplému počasí mohla nezvykle dlouho prokládat dřinu na trenažéru a v posilovně i projížďkami na vodě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skifařka Knapková začala s tréninkem dřív

„V prosinci a na začátku ledna jsem ještě párkrát na vodě byla, teď už to nepůjde. Máme naplánované soustředění v Itálii, kam jezdíme už asi deset let. Mám to tam ráda, jde o jezero u moře, kde se dá trénovat vytrvalost,“ nastiňuje další část přípravy.

Po kempu v Itálii už se bude Knapková připravovat na svoji první cestu do Austrálie. „Pojedeme tam začátkem března, tři týdny před Světovým pohárem. Už domlouváme letenky, víza, půjčení lodí, ubytování í místa pro trénink. Jsem na Austrálii zvědavá,“ prozrazuje Knapková.

Ta se k protinožcům vydá také proto, aby se porovnala s domácí Kim Crowovou, která vyhrála loňský světový šampionát. Česká veslařka získala bronzovou medaili.

„Uvidíme, v jaké bude formě. Mají tam léto, takže bude víc rozveslovaná než já, ale aspoň mě to namotivuje,“ říká česká skifařka, kterou čekají v letošním roce dva vrcholy.

„Cílem pro letošní sezonu je mistrovství světa v Amsterdamu na konci srpna a začátkem září a také evropský šampionát, který se uskuteční koncem května v Srbsku. Jsem zvědavá, v jaké formě soupeřky budou. O dvou vím, že se vrací po mateřské,“ doplňuje Knapková.

Mirko Vasič, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme