Důchodci v Ústí nad Labem mohou od města dostat bezpečnostní řetízek na dveře

Řetízek na dveřích by měl zvýšit bezpečnost důchodců a invalidů v Ústí nad Labem. Město jich zatím koupilo 300 za třicet tisíc korun. O možnosti nechat si řetízek zdarma namontovat se lidé dovídají nejčastěji při besedách se strážníky nebo v klubech důchodců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Věra Velanová z Ústí nad Labem má na dveřích nový bezpečnostní řetízek

Věra Velanová z Ústí nad Labem má na dveřích nový bezpečnostní řetízek | Foto: Magistrát města Ústí nad Labem

79letá Věra Velanová má řetízek nový, o ten předešlý přišla. „Byl dlouhý a přerazili ho, když se sem dostávali,“ vysvětluje.

Bohumil Havelka jí po namontování řetízku dal radu, jak ho používat.

„Jen když někdo zazvoní, nepoužívat ho v průběhu dne. Senioři jsou v letech, kdy potřebují zdravotní péči, a potom je každá vteřinka drahá, když by se mělo řešit zavěšení řetízku. Pak zbývá jedině vykopnout dveře,“ říká.

Pokud bude mít o řetízek zájem víc než tři sta lidí, město přikoupí další.

Podle šéfa okresní policie Vladimíra Danyluka o této možnosti uvažují i další obce.

„Každopádně stačí, když si dotyčný zavolá na policejní stanici s tím, že jde o tuto službu. My v současné době jednáme s dalšími zhruba třemi až pěti starosty, kteří nás chtějí podpořit. I oni mají zájem pořizovat pro seniory další řetízky,“ informuje Danyluk.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme