Policisté v noci v pražských Modřanech a Lhotce pátrali po zlodějích aut

Jednu z největších dopravních akcí rozjeli dnes v noci policisté v Praze 4. Kvůli kontrolám řidičů uzavřeli silnice v oblasti Lhotky a Modřan. Právě tam totiž v posledních měsících stoupl počet krádeží aut a vloupání do vozidel. Policejním kontrolám neunikli ani zdrogovaní nebo opilí řidiči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie

Policie | Foto: Ladislav Bába

„Byl jsem za bývalou ženou, pak jsem jel domů, sedl jsem do auta. A pak mě chytli tady na čtyrce. Prostě se to tak semlelo. Teď mě odsoudí, zastřelí nebo já nevím, co bude dál. Byla to blbost," zpytuje svědomí starší muž, kterému policisté při kontrole naměřili rekordních tři a půl promile.

Dalšího na mol opilého vietnamského řidiče pak policisté doprovodili do nemocnice na Bulovce ke krevní zkoušce.

„Vietnamská komunita dnes slaví nový rok, takže je to takové veselé. Oni mají jako Asiati problém, že špatně odbourávají alkohol,“ vysvětluje člen hlídky cizinecké policie a dodává:

Přehrát

00:00 / 00:00

O policejní akci proti zlodějům aut v Praze 4 informovala reportérka Evelyna Kulíšková

„Když pijí, tak málo, a naštěstí většinou neřídí, u nich je problém je spíš s opiáty. V jejich kultuře je to běžné a je pro ně těžké pochopit, že u nás je to droga, která nemá na veřejnosti a nedej bože za volantem co dělat."

Podle vedoucího dopravního inspektorátu v Praze 4 Jiřího Nedvěda zároveň stoupá počet zdrogovaných řidičů:

„Ano, potvrzují to naše statistiky. Týká se to samozřejmě těch mladších řidičů. Souvisí to asi s generačním problémem, kdy se dnešní mladí lidé více uchylují k užívání návykových látek než alkoholu."

Při rozsáhlé uzavírce si ale policisté posvítili hlavně na zloděje.

„V oblasti Lhotka a Modřany se nám zvyšují odcizení vozidla a krádeže věcí z vozidel, takže jsme se pokusili uzavřít tuto lokalitu a zkontrolovat všechna vozidla, co do ní vjíždějí," říká velitel akce Jan Simmerl. Zásahu se účastnilo 120 pražských policistů.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme