Davis Cup: Česko prohrává s Nizozemskem 0:1

Čeští tenisté začali nový ročník Davis Cupu porážkou v prvním duelu úvodního kola. Radek Štěpánek totiž nestačil na Robina Haaseho v pěti setech a daviscupový tým prohrává s Nizozemskem 0:1. O vyrovnání stavu se snaží Tomáš Berdych - jeho soupeřem je Igor Sijsling.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek opět začíná daviscupový víkend

Radek Štěpánek opět začíná daviscupový víkend | Zdroj: ČTK

Tři svá podání v řadě zvládl Robin Haase bez větších problémů, to čtvrté ale ztratil a s ním nakonec i celý úvodní set. To muselo Nizozemce mrzet o to více, že v předchozím gamu při podání Štěpánka měl svůj jediný brejkbol.

Ve druhém setu naopak Haase jediný brejkbol využil, když si svižným prohozem zajistil vedení 5:4 a čistou hrou poté potvrdil zisk druhého setu.

Radek Štěpánek se s Haasem, který je téměř o devět let mladší, dosud nikdy neutkal. Haase nemá letos dobrou formu, když v tomto kalendářním roce nezvládl vyhrát ani jeden zápas. Přesto je na žebříčku o pár míst lépe než Štěpánek.

Ve třetím setu předváděl zejména Haase výkon, který vypadal jak inspirovaný příběhem doktora Jekylla a pana Hyda. Také proto se Štěpánek dvakrát při jeho podání dostal k vedení 40:0, které pak ale Nizozemec skvělým tenisem obrátil ve svůj prospěch.

V tie-breaku to ale byly hlavně skvělé údery Radka Štěpánka, které donutily soupeře k chybám. Český tenista získal zkrácenou hru 7:4.

Do dalšího setu ale nastoupil Nizozemec s vervou, rychle se ujal vedení 3:0 a v dalším gamu sahal také po zisku Štěpánkova servisu. To se mu sice nepovedlo, ale i tak si výsledek čtvrtého setu bez problémů pohlídal.

Jako kdyby pestrá Štěpánkova hra ve druhé polovině zápasu přestala účinkovat, Haase se dostal v pátém setu rychle do vedení a to už nepustil.

Davis Cup Česká republika - Nizozemsko:
Štěpánek - Haase 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 2:6, 1:6

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme