Opava letos zateplí domy v centru, na které vloni nezbyly peníze

Radnice v Opavě pokračuje v postupných opravách bytových domů v centru města. Další na řadě je pět čísel popisných na ulici Mezi trhy a v části Horního náměstí. Tato zhruba šestimilionová investice už měla být hotová v loňském roce, ale nezbyly na ni peníze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Panelové domy v centru Opravy nahradily po válce zničenou původní zástavbu

Panelové domy v centru Opravy nahradily po válce zničenou původní zástavbu | Foto: opava-city.cz

„Bytový fond je v natolik špatném stavu, že je nutné více investovat do oprav,“ vysvětlila náměstkyně primátora zvolená ze SOS pro Opravu Pavla Brady.

„Snažíme se každý rok opravit i jeden bytový dům,“ dodala politička. Každoroční přírůstek nových fasád se loni nekonal a je v plánu letošních jarních investic.

Jde o šedivé domy v jádru památkové zóny, které po válce nahradily zničenou zástavbu. Domy v centru padly za oběť těžkým bojům na konci druhé světové války.

Město má po privatizaci ve vlastnictví asi 540 bytů. Větišnu z nich ve starších panelových domech z 50. a 60. let, které stejně jako domy v ulici Mezi tryh stojí většinou v okolí centra města.


Zvětšit mapu

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme