Berdych byl ještě ve středu na odpis, dal se ale dohromady a předvedl suverénní výkon

Hrál své šedesáté utkání v Davis Cupu a možná jedno ze svých nejlepších vůbec. Tenista Tomáš Berdych zvítězil ve druhé páteční dvouhře nad Nizozemcem Igorem Sijslingem 3:0 na sety, když na dvorci v ostravské hale strávil jen něco málo přes hodinu a půl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych si poradil s Igorem Sijslingem a srovnal skóre daviscupového utkání

Tomáš Berdych si poradil s Igorem Sijslingem a srovnal skóre daviscupového utkání | Zdroj: ČTK

Pro fanoušky v ostravské hale to byla velká změna. Po pětisetovém maratonu přišel rychlý sprint. Tomáš Berdych zvítězil dvakrát 6:3 a 6:0 po skvělém výkonu, který si ještě před pár dny nedovedl představit.

"Upřímně, když jsem si ve středu představil, že v pátek mám jít hrát zápas, tak my nebylo vůbec dobře. V tenise hold nemůžu zvednout ruku a nechat se vystřídat nebo jít hrát do čtvrté lajny jako v hokeji, člověk si na prostě kurt nese všechno. Kdo by mě ve středu viděl, tak by se ptal kapitána, jestli jsem tím pravým, kdo má jít v pátek na kurt," přiznal.

Přehrát

00:00 / 00:00

0062AF5A.mp3Tomáš Berdych svou formu neztratil ani přeletem z Austrálie a v daviscupovém utkání s Nizozemskem v Ostravě vyrovnal zápasový stav

Česká jednička získala předchozí porážkou Radka Štěpánka jistotu, že se fanouškům v ostravské hale představí kromě pátku i v sobotní čtyřhře a nemine ji ani nedělní program.

Tento scénář ale Berdychovi poté, co se dokázal vrátit do své formy z nedávného Australian Open, už nevadí.

"Těším se, nastupovat na zápas před takovou kulisou a s takovými diváky v zádech je prostě zážitek. Během zápasu mě kolikrát napadne, že to je přesně důvod, proč tenis hraju," přiznává.

Čeští tenisté hrají s Nizozemskem 1:1

Číst článek

Na víkendové boje se těší i kapitán Jaroslav Navrátil, který v týdnu také pozoroval, že na tom týmový lídr není po návratu z Austrálie optimálně.

"Ve středu byl hodně špatný, trénoval hodinu a půl a byl úplně hotový. Kluci Tomáše zmasírovali a dali dohromady, on si pak ve čtvrtek odpočinul, s Radkem hráli jen hodinu, a to vše ho nakoplo. Jde vidět, že to je profesionál, dal tělo i hlavu dohromady a předvedl výkon, jaký jsme od něj všichni čekali," liboval si Navrátil.

Sobotní čtyřhra začne ve 14 hodin, nedělní program ještě o hodinu dřív.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme