Centr Sobotka má zraněné koleno a přijde o olympijské hry

Hokejisté Saint Louis porazili v NHL Nashville 4:3 po nájezdech už bez českého útočníka Vladimíra Sobotky. Jeho zranění z pátečního duelu s Carolinou je natolik vážné, že si 26letý Čech nezahraje ani na olympijských hrách v Soči, kde měl zažít reprezentační premiéru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník St. Louis Vladimír Sobotka v utkání ve Washingtonu

Útočník St. Louis Vladimír Sobotka v utkání ve Washingtonu | Zdroj: Reuters

Sobotka doplatil na střet s obráncem Hurricanes Justinem Faulkem, po němž narazil levým kolenem do mantinelu. Bývalému hráči pražské Slavie museli po ošetření na lavičce pomoct do šatny spoluhráči.

Podle deníku St. Louis Post Dispatch následné sobotní vyšetření odhalilo zlomenou čéšku. Sobotkovu absenci na vrcholném turnaji sezony již oficiálně potvrdilo i vedení národního týmu.

Podle tiskového mluvčího svazu Zdeňka Zikmunda zveřejní kouč Alois Hadamczik jméno náhradníka před odjezdem evropské části mužstva do Soči. Sedm hráčů působících v extralize a KHL se v Praze sejde ve středu 5. února, o den později odletí do Soči.

Všestranný hokejista v dosavadní sezoně zaznamenal 7 branek a 18 asistencí ve 46 zápasech.

V bilanci při vstřelených a inkasovaných gólech je se 17 kladnými body v týmu Blues třetí. Z českých hráčů mají v této statistice lepší bilanci jen Jaromír Jágr z New Jersey (21 plusových bodů), David Krejčí z Bostonu a Ondřej Palát z Tampy Bay (oba 20).

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme