Tyhle časy vypadají skvěle, pochvaluje si výkony Martiny Sáblíkové její trenér

Už se nebojím ani závodu na 3000 metrů vzkazuje ze Soči rychlobruslařský trenér Martiny Sáblíkové Petr Novák. Jeho úspěšná svěřenkyně mu totiž zatím na trénincích v olympijské hale Adler dělá jenom radost. A tahle dvojice z Vysočiny má navíc proti konkurenci ještě schovaný jeden trumf v rukávu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková se na Světovém poháru v Berlíně poprvé představí v závodě na 3000 metrů.

Martina Sáblíková se na Světovém poháru v Berlíně poprvé představí v závodě na 3000 metrů. | Zdroj: ČTK

"Nevím, co má Petr v hlavě, ale trénink je zatím v pohodě. Už se blížím," říká s určitou dávkou nervozity v hlase po druhé návštěvě ledu přímo v Soči Martina Sáblíková.

Do té doby střídala v Rusku dopolední přípravu na hale s tou odpolední na cyklistickém trenažeru. Novák ale ve snaze možná i rozmělnit případnou nervozitu, přispěchal nově s posilováním. Činky ovšem k posilování nepotřebuje, jako závaží poslouží trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková se v Soči potkává s formou

"Sednu jí na záda a dělá se mnou dřepy, posilujeme tak nohy. Už jsem viděl Martinu zvedat 130 kilo nohama," sděluje Novák. Tolik kilogramů samozřejmě nemá, i tak ale jeho hvězda rozhodně ladí v dějišti blížící se olympiády formu tak, že i to ladění by normálního smrtelníka hodně bolelo.

Za léta dlouhé a úspěšné spolupráce ale sehraná dvojice dobře ví, co dělá a výsledky už se ukázaly i přímo v olympijské hale Adler.

Sáblíková získala v Soči desátý světový titul, dařilo se tady i jiným

Číst článek

"V poslední době byly výkony z plného tréninku takové neslané, nemastné. Po včerejšku jsem už celkem spokojený," říká trochu tajemně Novák, který ale zároveň prozrazuje, že oproti nedávnému evropskému šampionátu ve víceboji v Hamaru, je na tom Sáblíková výkonnostně o poznání lépe.

Utajena zůstává forma 26leté české rekordmanky zatím před její největší sokyní Nizozemkou Wüstovou.

Holanďanky totiž dorazí do Soči až v pondělí a do té doby si chce trenér Novák ještě minimálně jednou potvrdit, že o zlato může Sáblíková bojovat nejen tradičně na pěti, ale i na tříkilometrové trati, kterou ve Vancouveru také ovládla a na které vstoupí 9. února do olympijského programu.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme