Zejména na Vysočině a jižní Moravě hrozí do pondělí ledovka

Hlavně na Vysočině a v západní části Jihomoravského kraje hrozí ledovka. Na řadě míst komplikuje dopravu a silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Do Čech se mrznoucí déšť přesune až během noci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ledovka ztěžuje od noci sjízdnost prakticky v celém Česku

Ledovka ztěžuje od noci sjízdnost prakticky v celém Česku | Zdroj: ČTK

„Výstrahu budeme rozšiřovat i na další oblasti Čech a zároveň ji budeme prodlužovat do zítřejší 12. hodiny. Na východě a severovýchodě Moravy a také ve Slezsku očekáváme srážky zejména zpočátku četnější, ale mrznoucí budou od vyšších poloh, a spíš výjimečně,“ říká meteorolog Pavel Borovička.

Od pondělí do úterý pak hrozí v západní polovině republiky nebezpečí silné námrazy. Varování vysokého stupně nebezpečí platí pro vyšší oblasti Českého lesa, Krušných a Jizerských hor i Krkonoš.

Silná námraza působí lámání větví stromů, ohýbání stožárů, trhání drátů elektrických vedení a komunikačních rozvodů.

Vydatný déšť a sníh v Evropě

Evropské státy sužují vydatné deště, sníh i silný vítr. Dopravu komplikuje počasí například v Maďarsku a Srbsku.

Lavinové nebezpečí platí například ve Slovinských horách i v Rakousku. S vydatným deštěm pak musejí počítat Italové. Pod vodou kvůli bouřkám jsou už několik dní i některá místa v jihozápadní Anglii, kde na přívalovou vlnu teprve čekají.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme