ELH: O vítězství Třince a Litvínova rozhodly góly v posledních vteřinách

Pětačtyřicáté kolo hokejové extraligy odstartovala divoká přestřelka v Třinci. Domácí Oceláři se nakonec gólem Adamského třináct vteřin před koncem radovali po vítězství nad Spartou. Litvínovu vystřelil tři body Stříteský dvacet vteřin před závěrečnou sirénou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V utkání 45. kola extraligy hostily Pardubice - Vítkovice. Tomáš Nosek střílí gól.

V utkání 45. kola extraligy hostily Pardubice - Vítkovice. Tomáš Nosek střílí gól. | Zdroj: ČTK

Domácí vletěli do utkání s velkou chutí a po deseti minutách vedli o tři góly. Sparta se v prvních dvou třetinách nedokázala střelecky prosadit a tak se skóre neměnilo.

Ve třetí třetině však hosté během čtyř minut dvakrát překonali Hamerlíka a dostali se soupeři na dostřel. Klid přinesl na třinecké hokejky gól Orsavy v padesáté minutě, ale vedoucí tým extraligy ještě zabojoval.

Nejdříve Formanem snížil a minutu před koncem Rachůnkem vyrovnal. Ani to však nebyl konec. Rozhodnutí přišlo třináct vteřin před závěrečnou sirénou, když Růžičkovo nahození usměrnil za Málkova záda Adamský.

Rozjeté Vítkovice narazily v Pardubicích

Vítkovice se v novém roce pyšní skvělou bilancí. Z devíti zápasu osmkrát vyhrály, ale v Pardubicích tentokrát narazily. Jejich kapitán Burger sice otevřel skóre zápasu, pak se však čtyřikrát prosadili domácí.

Poslední slovo sice měli opět hosté, když Roman snížil v úvodu třetí části na 2:4, ale to bylo z jejich strany vše. Naopak sedm minut před koncem mohli ještě inkasovat, ale Mosera vychytal při trestném střílení Šindelář.

Západočeské derby lépe odstartovali karlovarští, ale Indiáni v první třetině poprvé otočili skóre. Ve druhé části však stříleli pouze domácí. Nejdříve v přesilové hře vyrovnal Vlach. Pak se plzeňští ubránili dvojnásobnému přečíslení, ale dvě vteřiny po návratu Straky na led inkasovali z hole Micky.

Plzeň však dokázala v Karlových Varech otočit nepříznivý vývoj zápasu i podruhé. Závěrečnou část vyhrála 3:0, když tečku za utkáním udělal střelou do prázdné branky Duda.

Poslední dva týmy opět prohrály

Kladno nestačilo tentokrát na Liberec, který se tak přiblížil desátému místu zaručujícímu účast v předkole play-off. Domácí Rytíři ještě deset minut před koncem zápasu vedli 2:1, ale závěr patřil libereckým Tygrům.

Dařilo se zejména Petru Nedvědovi, který vstřelil dva góly a u vítězné branky Valského si připsal asistenci. Kladno se tak opět přiblížilo baráži, na jedenácté Karlovy Vary ztrácí propastných 17 bodů.

Ještě hůře je na tom Chomutov, který prohrál poosmnácté v řadě a vytvořil tak nový rekord extraligy. Severočeši přitom vyhráli první třetinu, ale ve druhé Slavia skóre otočila a pak už domácí jen dotahovali.

Vítězný gól Litvínova padl dvacet vteřin před koncem

Důležité tři body si připsal Litvínov, který se tak udržel na desáté příčce. Vyrovnaný zápas s hradeckým Mountfieldem rozhodl dvacet vteřin před koncem utkání Stříteský, pro kterého to byla druhá trefa v utkání.

Nečekaně jednoznačný průběh měl duel mezi brněnskou Kometou a Zlínem. Hosté rozhodli na začátku druhé třetiny, kdy dvěma góly zvýšili své vedení na 3:0. V závěru zápasu pak okořenila bitka, při které bylo vyloučeno pět hráčů.

45. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 (3:0, 0:0, 2:4)
Branky a nahrávky: 3. Adamský (Orsava), 5. Rákos (Martin Růžička), 10. Martin Růžička, 50. Orsava (Polák, D. Květoň), 60. Adamský (Martin Růžička) - 42. J. Hlinka (Rolinek, Švrček), 44. J. Hlinka (Ton, Pilař), 55. Forman (Simon), 59. T. Rachůnek (Pech). Rozhodčí: Husička, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8, navíc Linhart - Buchtele oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5086.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Benák (T. Zohorna), 28. T. Nosek (Radil, Vašíček), 37. Somík (Kolář, Píša), 43. P. Sýkora (Cetkovský) - 10. Burger (Šedivý), 43. Roman (Svačina, Kudělka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:2. Diváci: 8842.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 3:5 (1:2, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Balán (Pohl, J. Drtina), 28. Roman Vlach (Micka), 33. Micka (J. Drtina, Pohl) - 16. Kašpařík (Holec), 20. Slovák (Moravčík, Duda), 42. Holec, 52. T. Sýkora (J. Sýkora), 60. Duda (J. Sýkora). Rozhodčí: Jeřábek, Čech - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:6, navíc M. Dvořák (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 5510.

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 34. Zagrapan (Černošek), 49. Lukáč - 21. Nedvěd (Filippi), 52. Voráček (Gřegořek, Valský), 56. Valský (Nedvěd, Hunkes), 60. Nedvěd. Rozhodčí: Turčan, Mikula - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2310.

Piráti Chomutov - HC Slavia Praha 3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. O. Kaše (Hammerbauer, R. Havel), 39. J. Straka (Pulpán, Balej), 52. D. Hruška (M. Jass, Hřebejk) - 26. Valach (Bednář, Tomica), 33. Bednář (Krenželok), 37. Kadlec (Vrdlovec, Krenželok), 43. Wharton (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 3169.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Skuhravý (J. Černý) 36. Stříteský (Hübl), 60. Stříteský (Hübl) - 13. Dej (L. Květoň), 26. Pláněk. Rozhodčí: Wagner, Horák - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 11:12, navíc Kousalík 10 min., Pavlík - Jank oba 5 min. a do konce utkání, Mertl 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4267.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. O. Veselý (Čajánek), 22. Honejsek (Holík, Řezníček), 25. Balaštík (Leška, Zámorský), 41. Köhler (Leška). Rozhodčí: Polák, Šír - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 8:11, navíc T. Svoboda (Brno) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme