Írán slibuje seriózní jednání o svém jaderném programu

Debatou o íránském jaderném programu vyvrcholila mnichovská bezpečnostní konference. Íránský ministr zahraničí obhajoval právo jeho země na mírové využívání jádra. Mezinárodní společenství ale zůstává skeptické. Jednání o trvalém omezení íránského jaderného programu začnou 18. února ve Vídni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Íránský ministr zahraničí Džavád Zaríf na konferenci v Mnichově

Íránský ministr zahraničí Džavád Zaríf na konferenci v Mnichově | Zdroj: Reuters

Írán dostojí svým závazkům, řekl ministr zahraničí Džavád Zaríf. Podle zástupců Izraele se ale vrací Írán k jednacímu stolu pouze kvůli velmi špatné hospodářské situaci v zemi.

Na okraji mnichovské bezpečnostní konference se sešel íránský ministr zahraničí se svým americkým protějškem. John Kerry potvrdil, že Spojené státy vůči Íránu zatím zmírnění současných sankcí neplánují.

Během debaty se na bezpečnostní konferenci objevila z řad německých politiků kritika pokračujícího porušování lidských práv v Íránu. Podle místopředsedkyně Bundestagu Rothové řada opozičních vůdců stále zůstává ve vězení.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme