Ve třech okresech Olomouckého kraje začaly dětem jarní prázdniny

Děti z Olomoucka, Jesenicka a Šumperska mají tento týden jarní prázdniny. Domy dětí a mládeže pro ně proto připravily například výlety ke koním, návštěvu zoologické zahrady, sportovní program anebo výtvarné dílny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti z Velkého Března postavily na pomoc Africe desítky sněhuláků

Děti z Velkého Března postavily na pomoc Africe desítky sněhuláků | Foto: Jan Bachorík

Se střediskem volného času se na polární výpravu vydávají děti ze Šumperka. Překonávat budou přírodní živly, jako je voda, vítr, sníh nebo led. Vyzkoušejí si hry Eskymáků a nakonec dobudou i severní pól. Nahlédnout se chystají také do tajů ptačí říše.

Program se zvířaty plánují i další domy dětí a mládeže. Litovelští se dnes vypraví na výlet do zoologické zahrady na Svatém Kopečku. Mohou tam hledat inspiraci na středu, kdy se bude konat den otevřených dveří jejich vlastní minizoo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktorka Monika Tomášková zjišťovala, co všechno na děti o jarních prázdninách čeká

Program šternberských dětí se snažil ředitel tamního domu dětí a mládeže Miroslav Sadil připravit spíše sportovně:

„Dnes začínáme sportovními soutěžemi, i v úterý jsou připravené programy na sportovní bázi. Dále máme pro děti naplánovaný program soutěžního charakteru přímo tady v domě dětí, kdy můžou přijít za námi, zasoutěžit si v deskových hrách nebo v netradičních soutěžích, které máme stabilně v široké nabídce i pro starší děti, nejenom pro ty nejmladší. Ve čtvrtek plánujeme s dětmi ještě výlet na bazén.“

Příměstský tábor čeká také na děti ze Zábřehu. Děti v Uničově se chystají na exkurzi do jízdárny a v dalších dnech se budou učit vařit a péct. Ty mohelnické zase budou soutěžit ve sportu a čeká je i práce s keramikou.

Monika Pustovková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme