Gymnázium v Mimoni bojuje o žáky i otevřením speciálního oboru

Gymnázium v Mimoni na Českolipsku chce příští školní rok otevřít nový maturitní obor s názvem Sociální činnost. Vybralo jej, protože je prý pro studenty na Českolipsku perspektivní. Další důvodem pro rozšíření výuky jsou peníze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Státní maturita (ilustrační foto)

Státní maturita (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„My jsme přistoupili k žádosti o zavedení nového oboru Sociální činnost samozřejmě také z finančních důvodů, protože s úbytkem žáků na středních školách každý žák znamená odliv finančních prostředků,“ říká ředitelka školy Emílie Ráčková.

Škola chtěla obor otevřít už pro tento školní rok, ale přihlásil se malý počet studentů. Pokud nebude dostatek zájemců ani letos, zkusí to ještě další rok. Tím ale podle Ráčkové obor končí.

„Když ministerstvo zařazuje škole nějaký obor, má škola tříleté období, kdy může zkusit jej otevřít. Pokud se během tří let nenaplní, ministerstvo ho pak bohužel vyřadí,“ vysvětluje.

Absolventi čtyřletého oboru by se měli orientovat v problematice sociálního zabezpečení, ovládat základy ošetřovatelství nebo péče o seniory.

Tomáš Mařas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme