Do Soči odletělo na olympijské hry dalších osmnáct českých sportovců

Českou výpravu na olympijských hrách v Soči doplní dalších osmnáct reprezentantů. Z letiště v pražských Kbelích odletěli do Ruska skokani na lyžích, alpští lyžaři v čele s vlajkonoškou Šárkou Strachovou, bobisté, ale také běžec na lyžích Lukáš Bauer nebo krasobruslař Michal Březina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do dějiště zimních olympijských her v Soči odcestovala druhá část české výpravy

Do dějiště zimních olympijských her v Soči odcestovala druhá část české výpravy | Zdroj: ČTK

Ten si zatím blížící se start vrcholu sezóny nepřipouští. „Ještě včera jsem měl v Praze trénink, vůbec jsem nebral v úvahu, že následující den už odlétáme. Zatím je všechno v klidu,“ prozradil Březina.

Bauer, který bude v Soči obhajovat bronzovou medaili z Vancouveru, odletěl už na své páté olympijské hry, nervozitu proto zatím necítí.

„Poprvé ji pocítím, až se dostanu poprvé na závodní tratě, až uvidím, jak jsou těžké nebo zrádné. Hlavní nervozita pak přijde před prvním startem. To tak bylo vždy a myslím, že vždy bude,“ má jasno Bauer.

Sportovce přišel na kbelské letiště pozdravit také ministr obrany Martin Stropnický. „Olympiáda je vždy pro sportovce svátek a vrchol. Říkal jsem jim, ať si dopřejí nějaký příjemný pocit. Je fajn vyhrát, docílit nějakého výsledku. Je ale také fajn si uvědomit, že tam vůbec jsem a mít z toho radost. Olympiáda má radost přinášet," uvedl Stropnický.

U odletu oproti původnímu plánu chyběl kvůli nemoci jen lyžař Kryštof Krýzl, který se do Soči vydá ve čtvrtek společně se zbytkem českých reprezentantů. Na palubě posledního letu budou také hokejisté z evropských lig. Hráči působící v zámořské NHL přiletí speciály a v Rusku přistanou v pondělí 10. února.

Zimní olympijské hry Soči 2014 | Foto: ČTK

Petr Kadeřábek, Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme