Biker Kulhavý si zlomil čéšku, důležité šampionáty by měl stihnout

Minimálně šest týdnů musí být bez zátěže biker Jaroslav Kulhavý. Olympijský vítěz ze závodu horských kol v Londýně si na tréninku při pádu na ledu zlomil kolenní čéšku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biker Jaroslav Kulhavý během závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě

Biker Jaroslav Kulhavý během závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě | Zdroj: ČTK

"Bylo to takové nevinné uklouznutí na ledové plotně. Dopad byl ale příliš tvrdý a koleno to nevydrželo. Je to k vzteku, po letech byla zimní příprava super a bez problémů. Nyní mne bude čekat pár těžkých týdnů," uvedl Kulhavý na svých internetových stránkách.

Koleno by měl mít zafixované asi čtyři týdny, v následujících dvou týdnech by měla proběhnout rehabilitace. Kulhavý ale věří, že letošní důležité šampionáty stihne.

Mistrovství světa v maratonu se pojede v jihoafrickém Pietermaritzburgu na konci června, světový šampionát v cross country se v norském Hafjellu uskuteční v září.

"Je to samozřejmě smůla, tím spíš, že Jára dosavadní přípravu absolvoval výborným způsobem a po prosincovém a lednovém soustředění na Mallorce byl ve vynikající kondici. Nicméně si myslím, že i přes to nepříjemné a bolestivé zranění se dokáže připravit na nejdůležitější závody sezony, avšak ohledně úvodních závodů Světového poháru to není možné říct," nechal se slyšet trenér Viktor Zapletal.

Program Světového poháru začne v polovině dubna.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme