Nový bazén v Mladé Boleslavi se začne stavět na jaře, zatím bude dál sloužit starý

Čtvrtmiliardy korun bude stát nový plavecký bazén v Mladé Boleslavi. Bude mít pětadvacetimetrové dráhy a magistrát ho začne stavět na jaře vedle parku Štěpánka. Lidé se do jeho otevření budou moci dál koupat v sokolovně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studie nového bázénu na okraji lesoparku Štěpánka v Mladé Boleslavi

Studie nového bázénu na okraji lesoparku Štěpánka v Mladé Boleslavi | Foto: Jana Huzilová

Nový plavecký bazén by měl být hotový do konce letošního roku. Hrozilo ovšem, že se obyvatelé města nebudou mít od června kde koupat. Nynější bazén v sokolovně totiž jeho vedení plánovalo před letními prázdninami zavřít.

Sokolové se ale podle jejich starosty Miroslava Jirounka s městem dohodli, a zavření bazénu tak plynule naváže na otevření nového.

Přehrát

00:00 / 00:00

O plánovanou výstavbu bazénu v Mladé Boleslavi se zajímal reportér Radek Duchoň

„Smlouva je koncipována tak, že jsme nabídli městu, že bazén bude k dispozici do té doby, než dostaví nová krytý bazén Na Štěpánce. S tím, že ve smlouvě je nějaké avízo, řekněme tři nebo více měsíců, kdy si dáme vědět dopředu, že druhá strana má počítat s uzavřením,“ vysvětluje Jirounek.

Jeho slova potvrdil i primátor Raduan Nwelati z ODS. Připomněl ale, že město chtělo i letos zachovat podmínky, za kterých si bazén od Sokolů do konce loňského roku pronajímalo. Tedy bezplatně.

„Sice nás to mrzí, že budeme za to platit, ale pro nás je určitě přednější, aby se občané měli kde koupat. Takže přistoupíme na tvrdé podmínky Sokola a budeme platit 40 tisíc měsíčně,“ podotkl Nwelati.

Cena, za kterou město bazén postaví, přesáhne 250 milionů korun. Dotace z Regionálního operačního programu bude 140 milionů korun. Vybraná lokalita pod Pírkovým sanatoriem je pro obyvatele města dobře dostupná a bude zde i velké parkoviště.

Samotný bazén bude dlouhý 25 metrů. O tom, kolik by měl mít drah, jestli v objektu budou vířivky, sauny a další odpočinkové zóny nebo kolik zde bude pracovat lidí, chce vedení města informovat v nejbližších dnech.

Starý bazén by se mohl proměnit na sportoviště

Otázkou zůstává, co bude se starým bazénem v Sokolovně. Starosta Sokolů Miroslav Jirounek nastínil možné řešení.

„Tam je několik možných pokračování. Především bude třeba nějakým způsobem sanovat suterén, protože vlhkost je tam všudypřítomná. Naše představy vycházejí z toho, co tam bylo dříve - hrál se tam stolní tenis, byl tam zápas.“

Po drobných úpravách by se v uzavřeném bazénu v sokolovně daly provozovat i další sporty. „Můžeme tam dát badminton, squash, můžeme to taky adaptovat jako fitcentrum,“ doplnil Jirounek.

Primátor města Raduan Nwelati zatím jen odhaduje, co s plaveckým bazénem v sokolovně bude. Stejně jako Sokolové se zabývá myšlenkou, že by město mělo i do budoucna dva bazény.

„Já si dokážu představit, že ve městě zůstane bazén menšího typu, který bude provozován například pro seniory, protože senioři potřebují trochu klidnější prostředí než prostředí veřejného krytého bazénu. Mohlo by to fungovat i pro nějakou rehabilitaci, což v Mladé Boleslavi chybí,“ míní primátor.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme