ČSSD tlačí na své hejtmany, aby nezastávali souběžně víc funkcí. Čtyři nátlak odmítají

Sociální demokracie zvyšuje tlak na to, aby se čtyři hejtmani a současně poslanci vzdali funkce ve vedení krajů. Ústřední výkonný výbor strany totiž schválil usnesení o tom, že kumulovat tyto funkce je nevhodné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a místopředseda Michal Hašek

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a místopředseda Michal Hašek | Foto: Mikuláš Křepelka

Vzdát se hejtmanského postu zatím odmítají šéfové Karlovarského, Jihomoravského, Jihočeského kraje a Vysočiny. Hejtman Jihomoravského kraje a poslanec ČSSD Michal Hašek řekl, že šéfové regionů budou postupovat společně.

„Já předpokládám, že v krátké době, to znamená během tohoto týdne, se dozvíte stanovisko od všech hejtmanů, kteří mají souběh funkce hejtmana a poslance,“ dodal Hašek.

Kromě něj a Milana Chovance, který se vzdal funkce poté, co se stal ministrem vnitra, se dostali do sněmovny také další hejtmani - Jiří Běhounek z Vysočiny, Josef Novotný z Karlovarského a Jiří Zimola z Jihočeského kraje.

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka už včera po zasedání vlády řekl, že politik, který je například poslancem i hejtmanem, by dostávat jen jednu mzdu.

Lenka Jansová, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme