Poslanci zatím o vydání bývalého primátora Svobody k trestnímu stíhání nerozhodli

Poslanci o osudu bývalého primátora Bohuslava Svobody z ODS jednali do pozdních večerních večer, nakonec ale nerozhodli. Jednání o jeho vydání k trestnímu stíhání přerušili a rozhodovat budou až v příštích dnech. Debatu ale skončili, čeká je jen hlasování.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský primátor Bohuslav Svoboda

Pražský primátor Bohuslav Svoboda | Zdroj: ČTK

Policie stíhá bývalého primátora Bohuslava Svobodu z ODS kvůli městské kartě Opencard. Podle Bohuslava Svobody je obvinění nesmyslné.

Vydání doporučil imunitní výbor nejtěsnější většinou. „Těžko se dá mluvit o tom, že by tady docházelo k nějakému politickému zneužívání,“ vysvětluje premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

„Podle mého názoru jsou věci velmi komplikované a měl by je ve finále rozhodnout soud, těžko to může rozhodovat sněmovna,“ dodal Sobotka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informace z poslanecké sněmovny přinesla redaktorka Lenka Jansová

Současná opozice ale vidí v procesu politické pozadí. Sám Svoboda ale své vydání podporuje, aby se mohl před soudem obhájit.

„Proces obžaloby opravdu probíhá trošku atypicky a ze strany policie se neprokázalo, že by existovaly nějaké jasné důkazy, že se jednalo o nějaký jasný úmyslný trestný čin,“ shrnul místopředseda TOP 09 Leoš Heger.

Bohuslav Svoboda čelí podezření z porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže a povinnosti při správě cizího majetku ve spolupachatelství. Městu prý vznikla škoda asi 25 milionů korun.

Téměř dvě třetiny lidí považují pražský projekt čipové karty opencard za nedůvěryhodný | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme