Do kin míří pokračování komedie Dědictví s Bolkem Bolívkou, režíruje ho Sedláček

Do kin se zítra dostane nový film Dědictví aneb Kurvaseneříká. Navazuje na snímek Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntag z roku 1992. Režisér filmu Robert Sedláček na něm spolupracoval s Bolkem Polívkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág | Foto: Česká televize

Přiznává ale, že s Chytilovou před natáčením nemluvil.

„Já jsem jí zrovna nezastihl v nějaké světlé chvilce, a je to asi dobře. Stačí, že mě rozhodil Polívka, ještě by mě rozhodila Chytlová,“ řekl režisér Sedláček.

"Rozpočet činil 28 milionů korun, myslím, že se dostaneme na pětadvacet milionů," uvedll producent Jiří Ježek ze společnosti Space Film, kde vnikl i původní snímek.

Film začíná trochu nečekaně pohřbem Vlastičky, ženy hlavní postavy restituenta Bohouše, kterou v prvním dílu ztvárnila Dagmar Havlová. "Říkala mi, že by v pokračování ani nehrála, protože je už někde jinde. To se mě jako ješity dotklo, a tak jsem ji smrtí vyloučil ze hry," uvedl Polívka.

Bolek Polívka: Bavič v sobě musí mít kus bláznovství

Číst článek

Původní snímek Věry Chytilové vidělo v kinech přes 800.000 diváků, další statisíce k nim přibyly při televizních reprízách.

Režisér a scenárista dokumentů i hraných filmů Robert Sedláček debutoval v celovečerní tvorbě v roce 2006 filmem Pravidla lži, za jehož scénář získal Českého lva. Dvě ceny filmové kritiky obdržel za snímek Rodina je základ státu.

Tomáš Pilát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme