Čeští sportovci byli oficiálně přivítáni v olympijské vesnici

V dějišti zimních olympijských her bude oficiálně vlát česká vlajka. Ta byla slavnostně vztyčena při oficiálním přivítání české výpravy v horách Mountain Village v areálu Roza Chutor a zúčastnili se ho všichni, kteří ve vesnici bydlí včetně vlajkonošky Šárky Strachové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým lyžařky Šárky Strachové (druhá zprava) ve složení (zleva) servisman Gerald Stocker, fyzioterapeutka Petra Hulvová a trenér Klaus Mayrhofer

Tým lyžařky Šárky Strachové (druhá zprava) ve složení (zleva) servisman Gerald Stocker, fyzioterapeutka Petra Hulvová a trenér Klaus Mayrhofer | Zdroj: ČTK

Česká výprava v úvodu prošla špalírem pestře oblečených dětí, které olympioniky přivítaly angličtinou a máváním českých vlajek.

"Po chóru sibiřského kulturního uskupení zazněla na pokyn slavného ruského gymnasty a starosty horské vesnice Alexeje Němova olympijská hymna," popisoval přivítání české výpravy reportér Radiožurnálu Jan Kaliba.

Čeští sportovci už se zabydlují v horách, kde budou bojovat v olympijských lyžařských disciplinách. Na rozdíl od první části výpravy tentokráte nenastaly žádné problémy s organizací nebo dopravou. Všichni sportovci z druhé várky se v pořádku ubytovali a dopoledne se seznamovali se svými tratěmi.

Jediní, kdo možná poněkud trpí, jsou servismani alpských lyžařů. Servisman Šárky Strachové Gerald Stocker a servisman Ondřeje Banka Robin Kasper jsou totiž provizorně ubytovaní v pokoji pro dvanáct lidí.

„Pokoj má navíc jenom jeden klíč, takže ho ani nezamykají. Naopak hlavní vchod se zamyká pečlivě a musí se přes něj lézt dost krkolomně,“ dodává reportér.

První sportovní boje začnou už ve čtvrtek kvalifikacemi snowboardového slopestylu, lyžařské jízdy v boulích a novinkou v podobě krasobruslařské soutěže družstev. Oheň, který už do Soči dorazil, bude slavnostně zapálen v pátek symbolicky ve 20:14 místního času.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme