Dvouletý program egyptologie na Karlově univerzitě získal ztracenou akreditaci

Dvouletý program egyptologie na Filozofické fakultě Karlovy univerzity dostal akreditaci na dalších šest let. Vedení školy podle předsedkyně komise Vladimíry Dvořákové přepracovalo studijní program. Noví studenti by mohli do navazujícího magisterského oboru nastoupit už na podzim.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z výstavy Egyptské mumie v Náprstkově muzeu v Praze

Z výstavy Egyptské mumie v Náprstkově muzeu v Praze | Foto: Archiv Národního muzea - Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur

„Myslím si, že úprava, která byla provedena, skutečně zajistí, aby se kvalita výstupu nelišila od původního pětiletého magisterského studia,“ domnívá se Dvořáková.

„Opravdu bychom doporučili, aby navazující magisterské studium mohlo být jednooborové,“ dodává předsedkyně.

Brněnská VŠ Karla Engliše nemá akreditaci a nesmí přijímat nové studenty

Číst článek

Akreditační komise neudělila oboru akreditaci v prosinci loňského roku. Vytýkala mu, že se výuka příliš orientuje na dějiny a teorii a naopak chybí dovednosti pro uplatnění v oboru.

Čeští egyptologové mají přitom nejen v Egyptě, ale i ve světě velmi dobrou pověst. Během padesáti let dosáhli v tomto oboru jedinečných objevů.

Klára Bílá, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme