Děti opět soupeřily v pětiboji pod dohledem legend českého sportu

Olympijští vítězové, mistři světa i další známé osobnosti se dnes v Praze zúčastnili pětiboje všestrannosti. Cílem této akce, která je zimní obdobou Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, je přilákat co nejvíc dětí ke sportu. Do haly na Podvinném mlýně dorazil například i olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda. O vítězství mu ale tentokrát nešlo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odznak všestrannosti olympijských vítězů pokračuje i v zimě

Odznak všestrannosti olympijských vítězů pokračuje i v zimě | Foto: Odznak všestrannosti olympijských vítězů web

"Smysl mé účasti je takový, aby mě co nejvíc dětí porazilo a aby měly pocit, že také mohou vyhrát olympiádu, takže jsem se schválně nepřipravoval," vysvětloval David Svoboda, kterému ale nasazení v exhibičním závodu rozhodně nechybělo.

Mezi sportovními legendami se v pražské Libni objevila například světová rekordmanka v běhu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Známé osobnosti přišly podpořit děti při pětiboji všestrannosti

"Když něco začne, tak je dobře, aby to hned neskončilo, což se tady podařilo a věřím, se bude dařit dál. Děti to baví a každá věc, která pro ně v této době vznikne, je dobrá," těší atletku, jež má s prací s mládeží dlouholeté zkušenosti.

U zrodu projektu zaměřeného na děti a jejich aktivitu stál Robert Změlík, kterého dnes může těšit, jak se jejich všestrannost rozvíjí.

"Zájem je velký. Nahlásilo se 50 základních škol, pak už musel být stopstav, protože tělocvična nám víc prostoru nedává. Úroveň výkonnosti těchto jednotlivých škol se zvyšuje, nejvíce nám ale dělá radost, když nám učitelé děkují, nakolik jim na základě našeho projektu klesly omluvenky z tělesné výchovy," přidává Robert Změlík, jeden z přínosů celé akce.

Bývalý desetibojař se také účastnil exhibičního pětiboje týmů, ve kterém se kromě sportovců představili i další známé osobnosti, jako třeba herec a bavič Richard Genzer.

"Nebylo to pro mě nic příjemného, běžel jsem dvě minuty s balonem a dribloval, teď si beru kartičku pojištěnce a jdu si stěžovat pořadateli. Roberta jsem předtím neměl uloženého v telefonu, až mi ale bude volat teď, tak mu to zvedat nebudu," odpovídá s nadsázkou Richard Genzer na otázku, jestli přijde v létě podpořit i Odznak všestrannosti olympijských vítězů.

Jakub Marek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme