Zdravotní problémy mě brzdit nebudou, říká rychlobruslařka Sáblíková

Příprava na olympijský závod není vždy jen o hodinách v posilovně nebo na sportovišti. Její součástí je i taktický boj mezi jednotlivými týmy. I proto se úzkostlivě tají například informace o zdravotních problémech sportovců, což se ale v Soči českému olympijskému týmu moc nepodařilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková při tréninku

Rychlobruslařka Martina Sáblíková při tréninku | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

„Jde o krční svaly a lehce zablokované žebro,“ upřesňuje doktor Tomáš Rak problémy české rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, které vznikly krátce po příletu do dějiště olympijských her a které česká výprava poměrně dlouho držela v tajnosti.

Teprve když se vše začalo v Soči obracet pro české barvy správným směrem, vyšel tým trenéra Petra Nováka s pravdou ven.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdravotní problémy rychlobruslařku Sáblíkovou brzdit nebudou

„Nemohla jsem vůbec otočit hlavou, teď už je to v pohodě. Na ledě to vůbec necítím, hodím si ruce na záda a jedu nohama,“ potvrzuje dvojnásobná olympijská vítězka, že problémy s krčními svaly ji zatím nijak v olympijském tréninku neomezují.

Naopak. Tři dny před úvodním startem v závodě na 3000 metrů se zdá, že forma kulminuje ve správný čas. „Martina je připravená bojovat o stupně vítězů,“ tvrdí Novák.

Souboj o olympijské medaile je totiž také bojem o to, kdo dokáže soupeře více znervóznit. A pokud přece jen do tábora Nizozemska nebo Německa dorazí nějaká ta zpráva o zdravotních problémech české rekordmanky, dorazí s ní zároveň i ta, že Sáblíková má přesto formu jako hrom.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny rychlobruslení | Foto: ČTK

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme