Tenistkám létají klacky pod nohy, tvrdí kapitán českého fedcupového týmu Pála

Jeden z nejtěžších fedcupových týdnů zažívají české tenistky ve španělské Seville. Trénují v zimě a kvůli dešti nepravidelně. Navíc stále bez nemocné týmové jedničky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českou fedcupovou reprezentaci trápí ve Španělsku nepříznivé počasí

Českou fedcupovou reprezentaci trápí ve Španělsku nepříznivé počasí | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Kapitán Petr Pála je u týmu už sedmou sezonu, ale moc náročnějších pobytů než je ten současný ve Španělsku, zřejmě nezažil.

„Počasí se mění. Čekali jsme, až nám zavolá vrchní rozhodčí, jestli se dá hrát, abychom nejeli zbytečně. Po cestě ale začalo pršet, takže kurty přikryli. Poté ho zase odkryli, protože začalo svítit sluníčko. Odehráli jsme toho ale dost,“ říká Pála.

Ten stále neví, jestli bude mít pro zápasy k dispozici týmovou jedničku v Seville Lucii Šafářovou, a pak se také bojí se o zdraví dalších reprezentantek.

To, že se tady hraje tady na jihu Španělska v únoru pod širým nebem, podle něj není fér. K českým tenistkám ani k lidem, kteří se o fedcupový tým starají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistkám létají klacky pod nohy, tvrdí kapitán českého fedcupového týmu Pála

„Je hrozné, že to Mezinárodní tenisová federace povolila. To, že prší, se může stát kdekoliv, ale když hrozí nízké teploty, tak to neměli vůbec povolit. S ohledem na zdraví hráček, které chtějí Fed Cup hrát. Tohle jsou klacky pod nohy, protože je čekají turnaje o velké peníze a o body,“ připomíná Pála.

„Každý den se potýkáme se změnou programu kvůli počasí. Nevíme, jestli budeme trénovat hodinu nebo dvě. Je to docela síla,“ přiznává Andrea Hlaváčková.

Určitě není snadné nad tím jen tak mávnout rukou, když člověk nedobrovolně ohrožuje své zdraví a minimálně nejbližší program po fedcupovém víkendu. Přesně o to, se prý české tenistky pokoušejí.

Šafářová v Seville prochladla, do Fed Cupu možná nezasáhne

Číst článek

„Dobrá nálada nás drží nad vodou. Třeba včera jsme byli nakupovat šaty na banket a to jsme si užili,“ prozrazuje Klára Zakopalová.

Ale jinak už to zase taková zábava není. V sobotu a v neděli to bude tady na jihu Španělska proti domácím hráčkám pořádná dřina na pomalé a měkké antuce.

„Je to udělané proti nám, antuka bude co nejpomalejší a co nejměkčí. S tím musíme počítat. Navíc jestli bude ještě foukat vítr, tak to bude náročné pro obě strany. Musíme přizpůsobit,“ dodala Zakopalová.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme