Kanada a Austrálie vydělávají na 'milionářských' vízech. Většina žadatelů je z Číny

Do Kanady se v posledních deseti letech přestěhovalo po získání takzvaných milionářských víz až 35 tisíc Číňanů. Stejný vízový program zavedla i Austrálie, do které bohatí žadatelé přinesli za rok investice dosahující v přepočtu skoro šesti miliard korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadská vlajka

Kanadská vlajka | Foto: David Konečný | Zdroj: Český rozhlas

Lidé, kteří požádají o australská milionářská víza, musí v zemi investovat minimálně 5 milionů australských dolarů. Další podmínkou je čistý trestní rejstřík.

Podle informací konzulátu v Hongkongu je až 91 % žadatelů o tato víza z kontinentální Číny. Bohatí Číňané projevují enormní zájem také o podobný program zavedený v Kanadě.

V roce 2011 o milionářská víza do Kanady požádalo přes 35 tisíc Číňanů. Je to největší počet žadatelů ve srovnání s obdobnými programy, nabízenými Velkou Británií, Spojenými státy nebo Austrálií.

Čeští občanů na rozdíl o Číňanů do Kanady už od loňského listopadu víza nepotřebují. Kanada víza znovu zavedla v červenci 2009 poté, co výrazně stoupl počet českých žadatelů o azyl. Pro cestu do Austrálie je stále nutné o vízum požádat.

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme